2017.04.29. 08:32:06 10748 353

Te is elköveted ezeket a hibákat a fürdőszobádban? – Ne tedd, ha ügyelnél a higiéniára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alapos takarítás, gyakori fertőtlenítés, és úgy véljük, máris mindent megtettünk azért, hogy fürdőszobánk higiénikusan tiszta legyen. Ám nem figyelünk oda olyan hétköznapi apróságokra, melyek igencsak sokat ronthatnak ezen az állapoton. Nem is gondolnánk, mivel tehetjük tönkre a nehezen elért tisztaságot!

Fürdőszoba zuhanyzóval és káddal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőszoba zuhanyzóval és káddal

Ha minden vágyad, hogy a fürdőszobád, toaletted higiénikusan tiszta legyen, ezeket a dolgokat feltétlenül kerüld el, illetve figyelj oda!

A mobil nem a fürdőszobába/WC-be való

Nem kell, hogy a mobilod mindenhol Veled legyen! A fürdőszobában, WC-ben például egyáltalán nem veszed hasznát. A csap, az ajtókilincs, a padló mind baktériumok melegágya lehet. Például egy WC-öblítésnél, egy kézmosásánál bacik sokasága fröcsöghet a vízzel együtt a telefonodra. És ezt szépen viszed magaddal a táskádban, zsebedben tovább. Arról nem is beszélve, hogy a telefonod felülete eleve elég koszos, hiszen a nap folyamán sokszor megfogod, és általában nem mosol kezet előtte, így mondjuk mobillal a kezedben arcot tisztítani, sminkelni nem túl higiénikus.

Sminkcuccok, ecsetek? A fiókba/szekrénybe velük!

Nem túl higiénikus a sminkecseteket, egyéb sminkkellékeket a fürdőszobaszekrényen kívül tárolni. Egyrészt hamar beporosodnak, másrészt a csapból, toalettből ráfröcsögő víz csak beszennyezi ezeket az eszközöket. Tedd őket a fiókba vagy a fürdőszobaszekrénybe!

Figyelj a részletekre is!

Hiába suvickolod ki hetente akár többször is a kádat, mosdókagylót, ha az olyan apróságokra, mint a szappantartó, fogkefetartó, szivacsok, törölközők rendszeres cseréje, nem figyelsz. Ne feledkezz meg a tartók átmosásáról sem, és a törölközőket is cseréld nagyjából 3 naponta!

Még mindig a fogkefe!

Már gyermekként is tudtuk, hogy a fogkefét minimum 2, 3 havonta cserélni kell! Baktériumok melegágya lehet ez az apró kis kefe, ami rendszeres csere nélkül nem csak a fogínygyulladás, hanem mondjuk a torokgyulladás, megfázás, illetve egyéb betegségek okozója is lehet. A tárolásra is érdemes odafigyelni, mindig fejjel felfelé, állítva tárold, és ha lehet, kerüljön a fürdőszobaszekrénybe!

Meleg+nedvesség=boldog bacik!

Mivel a fürdőszoba egyaránt meleg és nedves hely is, így a baktériumok könnyen elszaporodhatnak. Fürdés, zuhanyzás után mindig igyekezzünk kiszellőztetni, „kihajtani” a gőzt a helyiségből. A szivacsot, törölközőt pedig mindig szárítsuk meg a fűtőtest közelében, vagy a szárítón, mert ha nedvesen kerül vissza a helyére, úgy könnyen a bacik melegágya lehet.

Moss kezet!

Az természetes, hogy a toalett használata után mindig kezet kell mosni, de oda kell figyelni a kéz higiéniájára mondjuk „kozmetikázás”, arcápolás, sminkelés előtt is!

WC-deszka? Csakis lent?

A toalett tetejét mindig hajtsd le, hogy öblítésnél ne fröcsögjön mindenfelé a nem éppen tiszta víz!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idős demens a családban. Vigyázz rá!

Miért pont most vettük elő ezt a témát, hiszen a demencia általános jelenség és idős emberek esetében elég gyakran előfordul? Ennek sajnos megvan a szomorú és aktuális oka. Mégpedig az évszak, a tél és az ilyenkor gyakori fagypont alatti hőmérséklet. A demencia miatt ugyanis ebben az évszakban könnyen előfordulhat, hogy ha idős emberek úgymond elcsavarognak, akkor életveszélyes helyzetbe sodródnak. Ha eltévednek, ne adja ég, nem lakott területen, akár halálra is fagyhatnak. Ezért vizsgáljuk meg azt, hogy mit is jelent igazából az időskori demencia, hogyan vesszük észre a jeleit és mit tehetünk ebben az esetben, hogy ne érje idős hozzátartozónkat baj.

Spenót - sokkal több, mint a főzelék!

A spenótra akkor kezdtem el először más szemmel nézni, amikor Horvátországban briliáns spenótos burgonya köretet kaptunk a grillezett tonhalunk mellé. Egyszerűen fenomenális volt! A mi petrezselymes burgonyánkhoz tudnám hasonlítani, de sokkal több spenóttal tálalták. Soha életemben nem ettem meg a spenótfőzeléket, és semmilyen spenóttal készült ételt eddig a napig, majd rajongóvá váltam.

Élesztő kérdés: Frisset vagy szárítottat válassz?

Mi történik, ha kelt tésztát készítenénk, de csak instant élesztők van otthon? Biztos, hogy a recept többi részét változatlanuk hagyva sikerülni fog a sütemény? Az élesztő fajtájának megváltoztatása sajnos igényel egyéb módosításokat is. Kerülj velünk képbe élesztő-ügyileg!