2022.03.14. 15:06:48 6117 207

Tavaszi zsongás. Készítsünk családi fotókat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz minden évben alaposan megtréfál bennünket. Február végével már erősen reménykedünk a meleg érkezésében. Ilyenkor rendszerint kicsit meg is lengeti enyhébb fuvallatait a tavasz, de a március fagyos reggelekkel ábrándít ki bennünket. Nehéz elviselni ezeket a hidegeket, amikor már szeretnénk testben és lélekben kicsit felengedni végre a téli fagyoskodásból. Mégis arra buzdítok mindenkit, hogy a hideg időjárás ellenére melengessük meg a lelkünket. Mi is lehetne szebb elfoglaltság ilyenkor, mint egy családi fotózás? Néhány remek ötletet gyűjtöttem össze ehhez.

Családi fotózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi fotózás

A családi fotókról mostanában leginkább mindenkinek a karácsonyi "kötelező" fotózás jut eszébe. Manapság szinte már divat lett, hogy minden év végén felkerekedünk és már októberben lefoglalunk egy-egy stúdiót és tömött sorokban állunk a karácsony témájú fotókért. Nincs is ezzel az égvilágon semmi gond. Mégis az jutott eszembe, hogy ezeket a családi fotózásokat miért csak karácsonykor szeretjük? Az év más évszakaiban sokkal kézenfekvőbb és szebb a terep a család boldog pillanatainak megörökítésére. Ugyan ma még nem zöldelltek ki a fák, de miért ne lehetne ezt a fotózást kivinni a szabadba? Egy hirtelen ötlettől vezérelve vágtunk bele egy tanuló fotóssal mi is a családi fotózásba. A fiatalemberrel egy fotós csoportban ismertük meg egymást. Ő, a fotós tanfolyam elvégzése után állatok fotózására szeretett volna fókuszálni gyakorlásként. Nekünk egy gyönyörű skótjuhász kutyánk van, így felajánlottam neki a modellt, amit örömmel fogadott.

Egyeztettük az időpontot és már indultunk is vasárnap. Igaz, hogy a kiszemelt tó partján a rengeteg ember, kiránduló mellett dermesztően jeges szél is fújt, így fejvesztve menekültünk egy másik, általa ismert csendesebb és kevésbé szeles, erdős helyszínre. Ezt tudom feltétlenül javasolni, ha valaki ebben gondolkodik: mindenképp válasszunk több helyszínt, mert nem tudhatjuk előre, hogy adott pillanatban alkalmas lesz-e a fotózásra. Az időjárás is meghatározó, és a napsütés is fontos szempont lehet. Ezekre figyelve mindenképp kellemes elfoglaltság egy egyszerű erdei sétával szemben.

Ahogy melegszik az idő és egyre szebb, virágosabb, zöldebb lesz a természet, annál könnyebb megfelelő helyszínt választani. Remek, fotózásra alkalmas hátteret kínálnak a városban a Margit-sziget és a Kopaszi-gát, illetve a Füvész kert és a Városliget is. A japán cseresznye virágzása még egzotikusabbá teszi ezt az élményt. Érdemes kihasználni a tavasz ehhez köthető néhány napját egy családi fotózásra. A környező várromok és kastélyok, illetve azok csodás kertjei is remekül használhatók háttérként. Továbbá nem csak a hátteret választhatjuk meg, hanem ötletelhetünk vicces, érdekes, szép jelmezeken is. Milyen remek móka egy előre megtervezett téma vagy mese szereplői köré építeni egy ilyen fotózást. Nem csak a gyermekünk, hanem mi is hetekig készülhetünk erre az alkalomra és garantált lesz az izgalom és az unalom mentes munka, míg minden apró részlet a helyére kerül. Jó tavaszi fotózást kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...