2023.05.16. 12:45:00 7770 258

Tavaszi megtakarítással a nyaralásért: Sok kicsi szép élményekre megy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor jó háziasszonyhoz méltón előre gondolkodsz, időben észreveheted, ha a későbbi terveid pénzügyi teljesítése nem teljesen valószerű. Ilyenkor természetesen két végéről is elkezdheted nyirbálni a büdzsét, de vannak olyan költségek, amiken már nem lehet tovább csökkenteni.

Nyaralásra szánt megtakarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralásra szánt megtakarítás

Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy összeállítsak egy költségtáblázatot a nyaralásunkhoz, mivel azt idén a nyári hónapok első felébe sikerült beterveznünk. Ahogyan azt gyanítottam, a tavalyi árakhoz képest jócskán akadt áremelkedés, amit sajnos a fizetésünk nem követett le. El is kezdtem összeírni, milyen lehetőségeim vannak a vakációra félretett összeg megnövelésére.

Megtakarítási ötletek a nyaralásra szánt összeg növeléséhez

Ingyenes szabadidős tevékenységek előnyben részesítése

Tudom, tudom; az idei tavaszi időjárás tekintetében idáig nem volt túlságosan ideális az olyan költséghatékony szabadtéri programokhoz, mint a kirándulás vagy a biciklizés, de talán mostantól több lehetőségünk lesz rá! Éljünk vele!
A mozi és a popcorn menü is várhat ránk az őszig. Ha filmet néznénk, akkor a streamingelőfizetésünkre érdemes inkább szorítkoznunk. (Ha több van, és valamelyiket kevésbé kedveljük, itt a remek lehetőség annak lemondására!)

Egészségtudatos spórolás beiktatása

Hosszú távon pénzt takaríthatunk meg, ha elkezdünk odafigyelni az egészségünkre. A rendszeres testmozgás biztosításához sem kell beiratkoznunk a konditerembe, és a tudatos táplálkozás sem kerül feltétlen olyan sokba, főleg, ha visszatérünk a normális adagok elfogyasztásához. Félre a gyorséttermekkel, hajrá otthon készített ételek! Ráadásul az egészséges életmód fenntartása mellett esélyünk sem lesz unatkozni, és unalmunkban nassolni!

Használjuk ki az akciókat!

Ha meg szeretnénk vásárolni bizonyos, kissé drágább termékeket, akkor szánjunk arra időt, hogy megkeressünk az olcsóbb beszerzési forrásokat. Használjunk ki a szupermarketek akcióit és a reklámújságokban található kuponokat. A szezonvégi akciós termékek vásárlása mellett pedig válasszunk használt cikkeket, amikor azt a tétel jellege lehetővé teszi.

Kezdjünk el odafigyelni az energiatakarékosságra!

Az egyre magasabb óraszámban ránk sütő napsugárnak hála könnyedén takaríthatunk meg úgy energiát, hogy kihasználjuk a természetes fény adta lehetőségeket. A ventillátorokat és a klímaberendezést se használjuk elhamarkodottan, sokszor elég, ha gyakrabban szellőztetjük át az otthonunkat.

A fenti lépések által megtakarított forintjainkat véletlenül se költsük el másra! Költségvetésünkbe beiktatva nyomon követhető, hogy hetente mekkora összegnek kell a nyaralási alaphoz csatlakoznia.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.