2022.03.03. 17:20:00 8350 278

Tavaszi fülproblémákra is a gyógynövény a megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Naptárunk szerint már itt a tavasz, bár ezt még nem igazán érezzük a hőmérsékleten. Az éledező természetet simogató napfény az ablaküvegen keresztül sajnos még csalóka. A szeszélyes időjárás magában fordozza amegfázás lehetőségét, ami aztán könnyen fülgyulladáshoz is vezethet.

Fülfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fülfájás

A kellemetlen, de még korántsem krónikus tüneteket házilag a természet patikájának tárházából választott gyógynövenyek enyhíthetik.
Két nagyon elterjedt vélekedés van a fájó fülek otthoni kezelésénél. Az egyik gyakran emlegetett gyógynövény a kamilla, ám a virágzat leforrázása utáni gőzölés az allergiás betegek számára tovább ronthat a helyzeten - kiterjesztve a gyulladást az arcüregre és a szemre is. Ezért gyulladáscsökkentő hatását kizárólag a teája elfogyasztásával használjuk ki!

Másik hagyományos népi gyógymódunk a kövirózsa préselt levének hallójáratba történő csepegtetése. Letisztított pozsgás levélből mindegy egyes alkalommal szedjünk újat frissen, hogy a maximális hatóanyaghoz juthassunk.

A fülgyulladás ellen leghatásosabb gyógynövények

Ha megfázás okozza a fülfájást, érdemes inkább másik két gyógyhatású növényt segítségül hívnunk. Ezeket a kövirózsához hasonlóan a fülbe csepegtetve is alkalmazhatjuk, de el is fogyaszthatjuk, akárcsak a kamillavirágzat főzetét.
Mivel a nagyfokú gyulladáscsökkentő hatással bíró fokhagyma elfogyasztását nem mindenki gyomra köszöni meg, maradjunk inkább a cseppentős módszernél:
Ehhez egy teáskanálnyi olívaolajba préseljük bele pár gerezd fokhagyma levét.

Ugyancsak szót kell ejtenünk a hatékony gyógymódot jelentő körömvirág áldásos gyulladáscsökkentő hatásáról. A napi háromszori csepegtetős kezeléshez készítsünk forrázatot:
2-3 dl forró vizet használva áztassunk be 1-2 teáskanál szárított szirmot, amit aztán egy tiszta textíliával juttathatunk a fülbe. Ezt az eljárást kiegészíthetjük napi 1 liter körömvirágból készült teával.

Tavaszi fülzúgás kezelése

A melegedő levegő hatással lehet a vérnyomásunkra. A megszokottnál magasabb vérnyomás pedig fülzúgáshoz vezethet. Ennek megelőzésére szerezzünk be vérnyomáscsökkentő hatóanyagokkal teli gyógynövényt; a csalánból készült tea például hidegen és melegen is kellemes ízű.

Forrás: www.napidoktor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...