2021.06.30. 17:30:00 11288 298

Tartsd távol a szúnyogokat a megfelelő növények segítségével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Körülötted kering, a füledbe zümmög és mégis észrevétlen tudja a véred venni. A szúnyogok roppant bosszantó rovarok, és utóhatásukként még sokáig vakarózhatunk. Szerencsére azonban van néhány olyan természetes módszer, amely segít visszaszorítani a kéretlen vérszívókat.

Szúnyogriasztó Citronella - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szúnyogriasztó Citronella

Tedd lakóterületedet kevésbé vonzóvá a szúnyogok számára! Már azzal is sokra mehetsz, ha nem hagysz a lárvák kifejlődéséhez megfelelő helyet nekik az udvarodon. Az eltömődött esővízcsatorna, a madárfürdetők és a virágalátétekben pangó víz környékére is érdemes odafigyelnünk.
Emellett pedig kihasználhatod mindazon szúnyogriasztó növény aromáját, amelyet a szúnyogok nem szívlelnek, de te kedvelsz. A citromfű és a levendula a legismertebb növényeink, amelyek elriaszthatják a szúnyogokat, de nem ér velük véget ez a hasznos névsor.

Szúnyogok ellen ültess növényt!

Bazsalikom - A természetes vízforrások partjára szinte kötelező bazsalikomot ültetni, hiszen mérgező a szúnyoglárvák számára.

Borsmenta - Koncentrált formában hatásos rovarrisztóként használhatjuk, mivel nem csupán a rovarlárvák és peték elpusztítására alkalmas, de taszítja a kifejlett példnyokat is.

Macskagyökér - A mentafélék rokona nepetalakton nevű vegyülete nem csupán a macskák nyugtatására alkalmazható, de hasznos rovarriasztó is. Választanunk kell: macskák és semmi szúnyog, vagy szúnyogok és macskamentes kert?

Rozmaring és zsálya - Nem csak a szúnyogokat, de a többi nem kívánatos rovart is elűzhetjük, ha füstölőként használjuk, és égetünk egy keveset ezekből a növényekből. Hiába a füst, számunkra kellemes illatot fognak árasztani.

Illatozó muskátli, azaz szúnyognövény - Citronella néven is gyakran találkozhatunk ezzel az évelő növénnyel. Habár a kutatások azt sugallják, hogy ez a legkevésbé hatásos növény a szúnyogriasztás terén, azért zúzott levelének olajai némi védelmet mégiscsak nyújthatnak.

A maximális hatás elérése érdekében ezeknek a növényeknek a leveléből törjünk össze a kezükben és az illóolajokat dörzsöljük a bőrünkre. Mindezt persze csak azután tegyük meg, miután megbizonyosodtunk arról, hogy a szóban forgó növény nem okoz allergiás reakciót nálunk!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...