2019.04.30. 17:32:58 9393 296

Tarts tökéletes tisztaságot tisztán tartott eszközökkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy piszkos felmosófej már látványra is undorító lehet, ne is mossunk fel vele, mert a vizes anyagon a látható szennyeződések mellett láthatatlan kórokozók is elszaporodhattak. Tisztítsuk meg kevés erőfeszítéssel rendszeresen a takarító eszközeinket, hogy a legjobb eredményt érhessük el a takarítás során.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Egyikünk számára sem ismeretlen szituáció, amikor a kosszal telített felmosófej nemhogy nem tisztít, de még jobban koszol is felmosás közben. Bizony nem elég a felmosóvizet cserélni, a felmosófejet is tisztítanunk illik. A többi hasznos eszköz se maradjon ki!

Szivacsok és kefék

Minden használat után öblítsük el ezeket, és a vizes oldalukkal felfelé hagyjuk megszáradni, mielőtt eltesszük. Időnként érdemes ezeket a (nem fából készült) segítőtársakat fertőtlenítőszeres vízben jól kiáztatni. Azonban, ha szaguk marad, inkább mondjuk búcsút neki.

Pamut és mikroszálas törlőkendők

Míg a mikroszálas kendőket portalanításhoz vagy szárazra törléshez szokás használni, addig a pamut anyagú törlőkendők az olajos szennyeződések feltakarítására is alkalmas. Ezért ez utóbbiakat klórtartalmú fehérítővel magas hőfokon is kimoshatjuk a mosógépben. a mikroszálas törlőkendők porelnyelő tulajdonságát megőrzendő vegyszerek nélkül meleg vízben kézzel mossuk át.

Seprű

A seprű sörtéi között csapdába esett szennyeződések nagyját legkönnyebben a seprűt egy lépcsőfok szélén mozgatva távolíthatjuk el. A nagyobb tisztaság érdekében két teáskanál mosogatószert keverjünk bele meleg vízben, abban öblítsük át a sörtéket.

Felmosófej, mop

A levehető mopok a pamut törlőkendőkhöz hasonlóan kimoshatók mosógépben. De a műanyag résszel rendelkező fejek más módszert igényelnek:

Forró vízben oldjunk fel 2 ek. mosószert, és áztassuk ebben a keverékben a felmosófejet jó 15 percig. Hogy a szennyeződések fellazuljanak, mozgassuk meg gyakran a szálakat. A savanyú szagú eszközöket fertőtlenítőszeres vízzel tudjuk átöblíteni. A tiszta vízzel leöblített fejeket ne tegyük el addig, amíg maradéktalanul meg nem száradtak.

Porszívó

Legalább havonta mossuk át a porszívót belülről is, így a zsákból vagy a portartóból kiszökő szemcsék is eltávolíthatók. Negyedévente cseréljük ki az eldobható szűrőket, az újrahasznosíthatókat pedig mossuk ki.

Tipp: Csepegtessünk a szűrőre néhány cseppet a kedvenc illóolajunkból!

Forrás: thespruce.com/clean-your-cleaning-supplies-4586426

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!