2019.04.30. 17:32:58 7920 292

Tarts tökéletes tisztaságot tisztán tartott eszközökkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy piszkos felmosófej már látványra is undorító lehet, ne is mossunk fel vele, mert a vizes anyagon a látható szennyeződések mellett láthatatlan kórokozók is elszaporodhattak. Tisztítsuk meg kevés erőfeszítéssel rendszeresen a takarító eszközeinket, hogy a legjobb eredményt érhessük el a takarítás során.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Egyikünk számára sem ismeretlen szituáció, amikor a kosszal telített felmosófej nemhogy nem tisztít, de még jobban koszol is felmosás közben. Bizony nem elég a felmosóvizet cserélni, a felmosófejet is tisztítanunk illik. A többi hasznos eszköz se maradjon ki!

Szivacsok és kefék

Minden használat után öblítsük el ezeket, és a vizes oldalukkal felfelé hagyjuk megszáradni, mielőtt eltesszük. Időnként érdemes ezeket a (nem fából készült) segítőtársakat fertőtlenítőszeres vízben jól kiáztatni. Azonban, ha szaguk marad, inkább mondjuk búcsút neki.

Pamut és mikroszálas törlőkendők

Míg a mikroszálas kendőket portalanításhoz vagy szárazra törléshez szokás használni, addig a pamut anyagú törlőkendők az olajos szennyeződések feltakarítására is alkalmas. Ezért ez utóbbiakat klórtartalmú fehérítővel magas hőfokon is kimoshatjuk a mosógépben. a mikroszálas törlőkendők porelnyelő tulajdonságát megőrzendő vegyszerek nélkül meleg vízben kézzel mossuk át.

Seprű

A seprű sörtéi között csapdába esett szennyeződések nagyját legkönnyebben a seprűt egy lépcsőfok szélén mozgatva távolíthatjuk el. A nagyobb tisztaság érdekében két teáskanál mosogatószert keverjünk bele meleg vízben, abban öblítsük át a sörtéket.

Felmosófej, mop

A levehető mopok a pamut törlőkendőkhöz hasonlóan kimoshatók mosógépben. De a műanyag résszel rendelkező fejek más módszert igényelnek:

Forró vízben oldjunk fel 2 ek. mosószert, és áztassuk ebben a keverékben a felmosófejet jó 15 percig. Hogy a szennyeződések fellazuljanak, mozgassuk meg gyakran a szálakat. A savanyú szagú eszközöket fertőtlenítőszeres vízzel tudjuk átöblíteni. A tiszta vízzel leöblített fejeket ne tegyük el addig, amíg maradéktalanul meg nem száradtak.

Porszívó

Legalább havonta mossuk át a porszívót belülről is, így a zsákból vagy a portartóból kiszökő szemcsék is eltávolíthatók. Negyedévente cseréljük ki az eldobható szűrőket, az újrahasznosíthatókat pedig mossuk ki.

Tipp: Csepegtessünk a szűrőre néhány cseppet a kedvenc illóolajunkból!

Forrás: thespruce.com/clean-your-cleaning-supplies-4586426

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Májusi eső aranyat ér, a vihar már nem biztos! – Így készülj fel rá!

A legszebb tavaszi hónap a május, ám valljuk be, hogy az egyik legviharosabb is. Nagy dirrel és durral érkeznek ilyenkor az esőfelhők, és ömlesztik a nyakunkba az életet adó vizet. Ám nem egyszer jég formájában érkezik az égi „áldás”, hatalmas széllel. Ne csak lelkünket, otthonunkat is készítsük fel a nem épp kellemes időjárásra!

Egyszerű és egészséges saláta receptek

Úgy tűnik végre végleg visszavonul a tél, és átadja helyét a tavasznak. Halkan jegyzem meg, ennek épp itt volt az ideje, dideregtünk eleget. Most már amiatt főhet a fejünk, hogy hány hetünk maradt rendesen felkészülni a bikiniszezonra. Mindenkit megnyugtatok, még nem maradtunk le semmiről, de azért gyorsan kezdjünk el visszaszámolni és tervezni. Nem árt feleleveníteni az információkat, hogy milyen egészséges ételeket kell fogyasztanunk ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk az idei nyárra. Én most a saláta receptekbe vetettem bele magamat. Máris írom, hogy mit találtam.