2019.04.30. 17:32:58 9280 296

Tarts tökéletes tisztaságot tisztán tartott eszközökkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy piszkos felmosófej már látványra is undorító lehet, ne is mossunk fel vele, mert a vizes anyagon a látható szennyeződések mellett láthatatlan kórokozók is elszaporodhattak. Tisztítsuk meg kevés erőfeszítéssel rendszeresen a takarító eszközeinket, hogy a legjobb eredményt érhessük el a takarítás során.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Egyikünk számára sem ismeretlen szituáció, amikor a kosszal telített felmosófej nemhogy nem tisztít, de még jobban koszol is felmosás közben. Bizony nem elég a felmosóvizet cserélni, a felmosófejet is tisztítanunk illik. A többi hasznos eszköz se maradjon ki!

Szivacsok és kefék

Minden használat után öblítsük el ezeket, és a vizes oldalukkal felfelé hagyjuk megszáradni, mielőtt eltesszük. Időnként érdemes ezeket a (nem fából készült) segítőtársakat fertőtlenítőszeres vízben jól kiáztatni. Azonban, ha szaguk marad, inkább mondjuk búcsút neki.

Pamut és mikroszálas törlőkendők

Míg a mikroszálas kendőket portalanításhoz vagy szárazra törléshez szokás használni, addig a pamut anyagú törlőkendők az olajos szennyeződések feltakarítására is alkalmas. Ezért ez utóbbiakat klórtartalmú fehérítővel magas hőfokon is kimoshatjuk a mosógépben. a mikroszálas törlőkendők porelnyelő tulajdonságát megőrzendő vegyszerek nélkül meleg vízben kézzel mossuk át.

Seprű

A seprű sörtéi között csapdába esett szennyeződések nagyját legkönnyebben a seprűt egy lépcsőfok szélén mozgatva távolíthatjuk el. A nagyobb tisztaság érdekében két teáskanál mosogatószert keverjünk bele meleg vízben, abban öblítsük át a sörtéket.

Felmosófej, mop

A levehető mopok a pamut törlőkendőkhöz hasonlóan kimoshatók mosógépben. De a műanyag résszel rendelkező fejek más módszert igényelnek:

Forró vízben oldjunk fel 2 ek. mosószert, és áztassuk ebben a keverékben a felmosófejet jó 15 percig. Hogy a szennyeződések fellazuljanak, mozgassuk meg gyakran a szálakat. A savanyú szagú eszközöket fertőtlenítőszeres vízzel tudjuk átöblíteni. A tiszta vízzel leöblített fejeket ne tegyük el addig, amíg maradéktalanul meg nem száradtak.

Porszívó

Legalább havonta mossuk át a porszívót belülről is, így a zsákból vagy a portartóból kiszökő szemcsék is eltávolíthatók. Negyedévente cseréljük ki az eldobható szűrőket, az újrahasznosíthatókat pedig mossuk ki.

Tipp: Csepegtessünk a szűrőre néhány cseppet a kedvenc illóolajunkból!

Forrás: thespruce.com/clean-your-cleaning-supplies-4586426

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.