2023.11.02. 17:25:00 7714 284

Tartalmas és füstös: Örök kedvencünk a bableves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármiféle magyaros bableves laktató és ízletes választás a hideg őszi napokon, de füstölt hússal az igazi ez az étel, akár behabarjuk, akár nem. Ha tehetjük, kérjük el hozzá a nagyi féle parasztkenyér receptjét, hogy valódi békebeli ízeket élvezhessünk az étkezés során.

Bableves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bableves

A téli szezon szerencsére bővelkedik olyan egytálételekkel, amelyek főzése közben (az összeállításuk után) mást is tudunk tenni-venni a konyhában vagy annak közelében. A tartalmas étel nem hiába a kétkezi munkát végző férfiak nagy kedvence volt mindig is, hiszen amellett, hogy energiát ad, kellemesen át is melegít.

Bableves füstölt hússal

Hozzávalók:

1 csésze száraz fehérbab
200 gr füstölt kolbász vagy szalonna
1 közepes méretű hagyma
2 db sárgarépa
2 zeller szára
2 gerezd fokhagyma
Víz
1 babérlevél
1 tk. őrölt pirospaprika
Só és (frissen) őrölt fekete bors
Friss petrezselyem

Elkészítés:

Egy nagy lábasban süssük le zsírjára a füstölt kolbászt vagy a szalonnát közepes lángon. (Lehet vegyesen is.)
Amikor már elég zsiradék kisült belőle, adjuk hozzá az alaposan megtisztított és apróra vágott zöldségeket, azaz a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat, valamint a zúzott fokhagyma is kerüljön bele a lábasba. Pirítsuk ezeket össze a zsíron addig, amíg el nem kezdenek megpuhulni.

Öblítsük és csepegtessük jó le a vizet az előző este beáztatott babról, majd babérlevéllel együtt öntsük hozzá a többi zöldséghez. Őrölt pirospaprika hozzáadása után keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Kb. 9 cséesze víz hozzáadása és sóval és borssal ízlés szerinti ízesítése után főzzük a bablevest alacsony lángon úgy 1,5 órán keresztül, vagy amíg a bab is meg nem megpuhul. Időnként keverük meg és ellenőrizzük le, hogy nem főtt-e el túl sok lé a levesből.

Fogyasztáskor a mélytányérokba szedett levest szórjuk meg friss petrezselyemmel, ami egyszerre díszíti és ízesíti az ételt.

Tipp: Húsmentes ételt úgy kapunk, hogy a kolbászt vagy a szalonnát egyszerűen lecseréljük csipetkével. Ilyenkor, hogy a füstös íz se hiányozzon az ételből, ne feledkezzünk el a füst ízű kocka vagy fűszerezés hozzáadásáról!

Jó étvágyat kívánok!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...