2015.07.05. 14:05:54 8611 198

Tampontippek – Kérdések és válaszok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tamponhasználatnak van előnye, de sajnos hátránya is. Nagyjából ismerjük a veszélyeit, de használóként mégis elég bátran bánunk vele. Otthon inkább kerüljük, de a nehéz napokon a strandolás csakis vele elképzelhető. De helyesen használjuk, vagy van még mit tanulnunk róla?

Nehéz napok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nehéz napok

Sok nő teszi le voksát a tampon használata mellett. Ám vannak kérdések, melyekre eddig nem találtuk a választ.

Ne csak a fürdőruhádat cseréld le úszás után!

A hüvelygomba igen gyakori női betegség, ám azért ismerünk trükköket, melyekkel elkerülhetőek. Ha egy strandolós, uszodában töltött nap alatt figyelünk arra, hogy a vízből kijőve amint lehet, kicseréljük a tampont, máris tettünk valamit ennek elkerülése érdekében.

Hova is kerüljön használat után?

Azt hinnéd, ez olyan egyértelmű? Hát, azért annyira nem mindenki számára. Sokan előszeretettel húzzák le a toaletten a használt tampont, nem is sejtve, hogy ez sokszor dugulást okoz. A „delikvens” helye inkább a szemetesben van. Ha nem akarsz kellemetlen perceket okozni sem az utánad érkezőnek (mondjuk ha például a strandon, munkahelyen, egyéb „nyilvános” helyen vagy), sem a takarító személyzetnek, csomagold be a tampont egy kis wcpapírba. Úgy azért „esztétikusabb” látványt nyújt.

Milyen gyakran cseréljük?

Persze, azt tudjuk, hogy 6-8 óránál tovább nem maradhat fent egy tampon. Aztán a többi már „igény szerint” történik. De arra is figyelni kell, hogy ne cseréljük túl gyakran! Az állandó „kihúzogatás” miatt a hüvely veszít nedvesség tartalmából, így a felhelyezés során keletkezhetnek apróbb sérülések a hüvelyben. De sokszor nem vagyunk benne biztosak, mikor is érdemes megejteni a cserét. Egy apró trükk: ha a „fonalat” meghúzva a tampon könnyen mozdul, akkor bizony eljött az idő.

Tényleg gyakrabban kell zuhanyozni?

Hallottunk már olyan elméletet is, mely szerint közvetlenül a tampon használat után nem árt megmosakodni, már ha van rá lehetőség. Azért nem érdemes túlzásba esni! Arra azonban figyelni kell, hogy mindig tiszta kézzel, esetleg applikátor segítségével helyezzük fel a tampont, így vigyázva egészségünkre.

Válaszd a helyes méretet – de mégis hogyan?

A helyes méret kiválasztása nagyrészt a vérzés erősségén múlik. Ha nem vagyunk biztosak benne, melyik is az ideális számunkra, a dobozon található cseppek eligazíthatnak minket. A legkisebb méretűek inkább a kezdő lánykáknak ajánlottak.

Szabad-e a szauna?

Habár így nyáron annyira nem aktuális, azért érdemes néhány szót ejteni róla. Sok nő kihagyja a szaunázást menstruáció idején. Van, hogy csak annyi az oka, hogy zavarná őket, ha a tampon zsinórja esetleg „illetéktelen” szemek elé kerülne. Úgyhogy a szauna látogatása a nehéz napok alatt valójában egyénfüggő. Ha Téged nem zavarna ez az aprócska, „lógó” szépséghiba, akkor irány izzadni „azokon” a napokon is!

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Arcápolás a csillagjegyünk szerint? Ezt a terméket kell beszerezned hozzá! 2/1

Az asztrológia megmutatja nekünk, hogy születésünk energiája és a bolygónk hogyan befolyásolják természetünket, rámutatva a lehetőségeinkre és a kihívásainkra. A csillagjegyünk ismerete megvilágíthatja szerelmi életünket és karrierünket, ugyanakkor hasznos lehet akkor is, amikor azt kell eldöntenünk, hogy milyen összetevőket használjunk a bőrünkön!

Előzd meg a depressziót, amíg lehet!

Bárhogyan is sajog a szívünk, minden évben eljön az a pillanat, amikor el kell köszönnünk a nyártól néhány hónapra. Nem sokat tudunk tenni ez ellen, de ha sikerült megfelelően feltöltődnünk napsugárral, D-vitaminnal, legalább egy kicsit pihennünk, kikapcsolódnunk, illetve elutaznunk néhány napra, akkor ki fogjuk bírni az előttünk álló időszakot egy kis segítséggel. Mégis mit tehetünk azért, hogy a hűvösebb és sötétebb hónapokat könnyebben viseljük, amíg újra feléled a természet, és élvezhetjük a meleget?

Homoktövis – A természetes immunerősítő

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.