2021.12.01. 17:20:00 11254 395

Talpalatnyi egészség: 4 ősi japán módszer az öregedés késleltetésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan lehet olyan testi és lelki egyensúlyban élni, hogy a lehető leghosszabb életet élhessünk? A válaszért lehet, hogy csak Japánig kell egy képzeletbeli utazást tennünk. Tarts velünk a porcelán bőrű nők és a meghatározhatatlan korú férfiak világába!

Talpmasszázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Talpmasszázs

Köztudott, hogy a legidősebb embereket Japánban kell keresnünk! Ez nem is csoda, hiszen ez az a nép, amelyik leginkább tisztában van azzal, hogy mivel lehetséges megőrizni a jó egészségét. Az étkezés, a lelki és a testi egyensúly hosszú életet eredményez.

Négy olyan ősi - a lábfejünkkel és a talpunkkal kapcsolatos - japán praktika következik, amelyek nem csak frissítőleg hatnak, de az öregedési folyamatokat szintúgy lassíthatják!

1. Álljunk lábujjhegyre!

Ki gondolta volna, hogy egy általános iskolai bemelegítő tornagyakorlattal ilyen sokat tehetünk magunkért? A lábfejet átszövő izmok, ízületek és csontok erősítésére és átmozgatására célszerű időnként 10-10 másodpercig lábujjhegyre állnunk. Az egyszerű gyakorlat során a lábfejek vérellátása is javul.

2. Stimuláljuk a talpunk közepét!

Japán mellett Kínában ugyancsak bevett szokás a talp közepének megnyomkodása, amit alkalmanként 20-szor és jó erősen érdemes végrehajtani. Ehhez egyszerűen használjuk az ujjainkat. A módszert reggel és este célszerű alkalmazni a jobb vérkeringés érdekében és a nyomópontok stimulálásáért.

3. Vegyünk lábfürdőt!

Egy másik hasznos módszer, régebb óta használatos a mi kultúránkban is.A lábfürdőhöz töltsünk meg egy lavórt 38 Celsius fokos vízzel, és áztassuk ebben a lábainkat 5-7 percig. Majd egy ilyen kúra alkalmával fokozzuk a hatást az előzőleg ismertetett módszerrel, de most 80 alkalommal nyomjuk meg talpak közepét! A rituálét fejezzük be azzal, hogy szárazra töröljük a lábainkat, és kenjük be a lábfejeket tápláló hidratáló krémmel. Ezzel a komplexebb technikával a vérkeringés fokozása mellett méregteleníthetünk is.

4. Járjunk mezítláb!

Akárhányszor csak alkalmat tudunk keríteni rá, járjunk mezítláb! Tavasszal és nyáron természetesen több alkalom fog kínálkozni erre, mint a hűvösebb évszakok alatt, de már az is sokat segíthet szervezetünk biológiai óráját megakasztani, ha naponta háromszor 10-10 percet mezítláb töltünk a lakásban. Amikor pedig nem kell attól tartanunk, hogy megfázunk, használjuk ki a természet nyújtotta lehetőséget a fűben és homokban történő sétálgatásra, vagy törjünk még magasabbra és élvezzük az épített Kneipp-ösvények áldásos hatásait.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.