2020.10.15. 14:21:45 7065 217

Tábori kórházat építenek Prágában, gyorsan nő a fertőzések száma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tábori kórházat építenek Prágában. A 500 ágyas intézmény építését szombaton kezdi el a hadsereg a cseh főváros északi részén fekvő Letnany kiállítási területen - jelentette be Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke csütörtökön Prágában.

Vírus, tüdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus, tüdő

"Az új kórházi férőhelyek építése szombaton kezdődik a Letnany kiállítási területen. Az 500 ágyas létesítmény építését a hadsereg fogja bebiztosítani" - mondta Hamácek újságíróknak.

"A kórházi pótkapacitás létrehozását a járvány terjedésének kedvezőtlen prognózisa tette szükségessé" - mondta Andrej Babis kormányfő újságíróknak a prágai katonai repülőtéren, mielőtt elindult volna Brüsszelbe az Európai Unió tagállamai vezetőinek csúcstalálkozójára.

"Nagyon gyorsan új kórházi férőhelyeket kell építenünk, a jelenlegi helyzetben ez kiemelt feladat" - hangsúlyozta a miniszterelnök. "Nincs már időnk, a prognózis nem jó, a számok rémisztőek, a dolog valóban nagyon, nagyon sürgős" - állapította meg Babis. A tábori kórház személyzetét az állami kórházak igazgatói fogják biztosítani.

A kormány már kiadta az engedélyt a szükséges kórházi ágyak megvásárlására. Az állami tartalékalapban mintegy 2500 ágy van, de ez a válságstáb értékelése szerint nem lesz elegendő a helyzet kezeléséhez. Babis elmondta, hogy az ügyben felvette a kapcsolatot a gyógyfürdőkkel és a bajor partnerekkel is. "A fertőzések száma mindenütt emelkedik. Szóbeli ígéreteket kaptunk a szomszédoktól, de nem akarunk rájuk támaszkodni, szeretnénk mindent önerőből megoldani" - tette hozzá.

Csehországban csütörtökön 9544 új koronavírus fertőzést mutattak ki, ami az eddigi legmagasabb napi esetszám. A kórházakban 2678 személyt kezelnek, közülük 518 állapota súlyos. A halottak száma szerdán 35-tel 1172-re emelkedett.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a védőeszközökből van elég. Roman Prymula szakminiszter bejelentette: megállapodott a kórházigazgatókkal a tervezett műtétek ideiglenes elhalasztásáról, hogy minél több ágyat a szabadíthassanak fel a Covid-19-es betegek számára.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...