2015.09.11. 20:21:33 11007 254

Tablet, laptop, asztali számítógép? Mi kell a gyereknek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára sokan hallották az elmúlt néhány hétben gyerektől, unokától, hogy - persze szigorúan az iskola miatt :) - elengedhetetlen egy számítógép beszerzése. Sorra vesszük a különböző típusok mellett és ellen szóló érveket.

Tablet, laptop - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tablet, laptop

Cikkünk eredeti témája a döntés megkönnyítése akart lenni, de a vázlat megírásakor kitisztult a kép: nem tudjuk megmondani neked, hogy melyiket vedd meg. Tényleg neked kell ebben döntened, mi csak a pro és kontra érveket tudjuk elmondani. De nézzük is sorra, mik is ezek.

A készülékeknél az általános felhasználásról fogunk írni, és nem szeretnénk senkit arra ösztönözni, hogy mélyebben nyúljon a zsebébe, mint amennyire feltétlenül szükséges.

Laptop

Ez a legáltalánosabb, legelterjedtebb, hiszen benne van minden jó: teljesítmény és hordozhatóság egy eszközben. Éppen ezért az áruk is magasabb, és minden téren kompromisszumot jelentenek.

A boltokban kapható 100 000 Ft körüli készülékek nagyjából a beugró szintet tudják, használhatók ugyan internetezésre, szövegszerkesztésre, de néha már egy youtube-videó is kifog rajtuk, a viszonylag újabb (2-3 éves) játékokat pedig felejtse el a gyerek.

Olyan laptop, ami nagyjából már meg tud felelni a jelenlegi elvárásoknak, inkább 200 000 Ft körül található.

Üzemidőben 3-4 óra elvárható, és még a súly sem akkora probléma, hogy a gyerek hétvégente ne tudná hazahozni a kollégiumból.

Tabletek

Lényegesen olcsóbban kaphatók, mint a laptopok, üzemidőben többet tudnak, a telefonokra tervezett játékok simán elfutnak rajtuk. 50 000 Ft-tól már teljesen jó minőségű készülékek kaphatók, amelyek simán bírják addig, mint egy beugró áru laptop.

Ami a legjobb, hogy nagyon mobilak. Elférnek egy iskolatáska, de akár még a kabát zsebében is, súlyuk szinte nincs.

A gond csak akkor van, ha többet akar leírni a gyerek, mint egy Facebook-üzenet. Merthogy ahhoz már kell kiegészítő billentyűzet, vagy azt tartalmazó tok, ami még kb. 10-20 000 Ft. Tok - a sok hordozás miatt - egyébként is erősen ajánlott, nem egy lazán ledobott táskából törött üveggel kerülnek elő.

Akkor is nagyon jó, ha sokat utazik a gyerek, vonaton, buszon tud filmet nézni, zenét hallgatni egy tableten. Pont ezért a legjobb választás, ha a gyerek viszonylag sokat utazik az iskoláig, minden nap.

Asztali számítógép

Néhány éve még ezek jelentették A SZÁMÍTÓGÉPET. Ma már szinte ezekből adják el a legkevesebbet, és ebben már benne van a cégek vásárlása is, ahol azért még mindig nagyon nagy számban találjuk meg ezeket.

Legfőbb előnyük, hogy sokkal nagyobb kijelzővel rendelkeznek, mint az előző kettő: ezzel egy TV-t is kiválthatnak. (A gyerekek nagy része amúgy is keveset néz TV-t, inkább online videókat néznek, még inkább közösségi oldalakat.)

További előnyük, hogy hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint egy laptop vagy egy tablet, hiszen bővíthetők, illetve az alkatrészek viszonylag, elemenként is könnyen cserélhetők. Egy közepes laptop árából viszonylag erős asztali számítógépet lehet összeállítani, cserébe a beüzemelés helyén marad, nem igazán hordozható.

Ha a gyerek a közelben tanul, és hamar beér az iskolába, ez lehet a leggazdaságosabb választás.

Írta: Tézsé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

5 vidám családi film a hosszú hétvégére

Egyikünk sem iktathatja ki az életéből a mindennapok nehézségeit, a stresszt és a feszült helyzeteket, a magánéleti és szakmai megpróbáltatásokat. Viszont a humor és elválaszthatatlan ikertestvére, a nevetés, valóságos mentsvárként szolgálnak bennünket a hétköznapi mentális csaták közepette. Alább olyan családi vígjátékokból hozunk egy csokorra valót, amelyek minden bizonnyal mosolyt csalogatnak az arcokra.

Új járványok jönnek-mennek

“Új és újabb járványok mindig jönnek, aztán mennek is…” Fogalmaztak a Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ (NCBI) által 2020-ban közzétett tanulmányban a kutatásvezetők. Ugyanakkor hozzáfűzték azt is, hogy mindig résen kell lenni, felkészülten várni a következő járvány felbukkanására. Hogy ez a folyamatos készenléti állapot mennyire fontos, azt a legutóbbi világjárvány alatt volt lehetőségünk megtapasztalni. Mindebben kiemelt szerephez jut a molekuláris és celluláris endokrinológia.

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.