2023.04.19. 17:15:00 8529 281

Szőrtelenítés és visszér? Ezekre nagyon figyelj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt az idő, hogy betervezzük a szőrtelenítő kezelések időpontját! Igen, ilyen optimistán… a tavasz már nem várathat minket olyan sokat, hogy kedvenc szoknyáink ismételten (és végre) bemutatásra kerülhessenek. Ezekhez a darabokhoz viszont kötelezőek a sima lábak!

Vénagyulladás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vénagyulladás

Igen ám, de sok nő küzd különféle, a lábak szépségével és egészségével kapcsolatos problémákkal, a legjellemzőbb ilyen kellemetlenségek a seprűvénás és - még kellemetlenebb esetben - a visszeres vénás betegségek. A lila és idővel dudoros láb is lehet szép sima, azonban nem mindegy, hogy milyen szőrtelenítő módszer árán!

Amit inkább felejts el!

A szőrtelenítéskor fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy a gyulladt vénák, amik sokszor fájdalmasan meg is duzzadnak, ne károsodjanak tovább. Ha kellemetlenséget tapasztalunk a szőrtelenítési folyamat során, váltsunk módszert!
A borotválást a már kidudorodó erek esetében szokták tiltani biztonsági okokból: Komoly gond lehet abból, ha az amúgy is sérülékeny és merev érfalak megsérülnek!
A szőrtelenítő krémek használatától pedig egyenesen a gyártók tiltják el a visszeres bőrfelülettel rendelkező hölgyeket.

Amit orvosi javallat mellett megpróbálhatsz!

A vénás betegség nem játék! Fontos, hogy megfelelő étkezéssel és mozgásformával kiegészítve kezeld a kezelőorvosod utasításai szerint a problémát.
Sokan nem is gondolnák, de a vénás lábak szőrtelenítéséhez engedélyezett módszerek közül sem mindegy, hogy melyikkel érjük el a szőrmentes, sima hatást!
Mindenképpen kérjük ki szakember tanácsát arra vonatkozólag, hogy az általunk választott módszer tényleg biztonságos-e a számunkra!

Az önmagában is fájdalommal járó gyantázás és ennek “gépesített változata” az elektromos epilálás az extra fájdalomérzet miatt sokak szerint már seprűvénás lábakon sem ajánlott, viszont ez inkább a bőrfelszínhez közeli rétegeket érinti, és a tévhitekkel ellentétben a gyanta rövid ideig érezhető hője sem okoz (akkora) károkat, mint korábban hitték. Így ránk - és orvosunkra - van bízva, hogy élünk e ezekkel a lehetőségekkel.

Érdekes, de lézeres kezeléssel nem csupán szőrteleníteni lehet, hanem a kevésbé sérült, pókháló szerűen megjelenő kisebb erek is kezelhetők lehetnek vele. Természetesen ezt a két kezelést nem ugyanolyan hullámhosszon végzik, de reménykeltő, hogy a visszeres láb is lehet tartósan sima általa.
Hasonló a helyzet az IPL, azaz villanófény terápiával, viszont ez a kezelés kissé fájdalmas is lehet, és ideiglenes bőrirritáció is felléphet az alkalmazása során!

Forrás: www.doctorpedia.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...