2015.10.12. 09:26:32 5805 161

Szlovák, cseh és magyar győztes az idei Gombold újra! döntőben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ester Kubisz, Sofya Samareva és Balogh Luca Enikő vehetett át díjat a Design Terminál ötödik alkalommal meghirdetett, Gombold újra! elnevezésű öltözéktervezési pályázatának vasárnap esti döntőjén a Várkert Bazárban.

legjobb magyar tervező cím és a Design Terminál díj nyertese, Balogh Luca Enikő| MTI Fotó: Balogh Zoltán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com legjobb magyar tervező cím és a Design Terminál díj nyertese, Balogh Luca Enikő| MTI Fotó: Balogh Zoltán

A 10 ezer euró értékű vállalkozásösztönző Visegrád-díjat öltözék kategóriában a szlovák Ester Kubisz nyerte el I Took a Pin-stripe for a Walk című kollekciójával, a kiegészítő kategória díját pedig a cseh Sofya Samareva érdemelte ki Moment című pályamunkájával.

A legjobb magyar tervezőnek járó, szintén 10 ezer euró értékű Design Terminál-díjat Balogh Luca Enikő vihette haza Landlocked nevű kollekciójáért.

A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe divathéten - melynek keretében idén a Gombold újra! tehetségkutató pályázat döntőjét is megrendezték - csaknem ötven tervező mutatta be legújabb kollekcióját szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Ebben az esztendőben a divathéten a visegrádi négyek mellett Szerbia és Horvátország tervezői is részt vehettek.

A vasárnapi döntőn 20 kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel, valamint horvát és szerb divattervezők jelentkeztek a régióban élő népek kultúrájára jellemző motívumokat felhasználva; a nemzetközi zsűri 121 pályamunka közül választotta ki a húsz döntős kollekciót.

Az esemény jegyeladásából származó teljes bevételből az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...