2021.04.09. 15:15:17 8256 214

Színezd újra! Jókedvre derítő színek az otthonodban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már a verőfényes napsütésből tudhatjuk, érezhetjük, hogy a színek és fények erős befolyásoló tényezők a hangulatunk változásait illetően. Emiatt érdemes az otthonunkat tudatosan színezni, végiggondolva, hogy egy-egy árnyalat milyen funkciót lát majd el a helyiségben.

Melyik szín legyen? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melyik szín legyen?

Melyik szín jut eszedbe a vidámságról? A szeretetről vagy éppen a rosszkedvről? Bizony, vannak színek, amelyek nem csak összekapcsolhatók a jó érzésekkel, kellemes hangulattal, pozitív érzelmekkel, de elő is idézhetik azt.

Kellemes kontraszt – Kobalt kék, napsárgával

A legendásan „kék és narancssárga színekbe öltözött” helyiségek ellentétük ellenére tökéletes harmóniát tudnak teremteni. A kék erőteljes határozottsága önbizalomnövelő, a napsárga optimista és pozitív szín, a kettő kombinációja tehát dinamikus hátteret biztosít akár a dolgozószobánkba, akár a nappaliba. A vidám színpárosítás arányait annak fényében mozdítsuk a sárga-hangsúlyos felé, hogy mennyire sötét vagy épp világos a helyiség a bejutó természetes fénytől.

Otthonos árnyalatok - Élénk pasztellszínekkel

A sárga, rózsaszín, babakék és friss zöld színek vidám, friss hangulatot hoznak, főként együtt használva ezek harmonizáló színeit. Azonban kerüljük az élénk változatokat, válasszunk a vibráló árnyalatok helyett inkább megnyugtató pasztellek közül. Így vidám, mégis otthonos lesz a közeg. Meleg árnyalatait nappali helyiségekbe, konyhába, fürdőszobába, míg hideg pasztellszíneket főként hálószobába vigyünk. Nagy előnye ennek a színskálának, hogy jól illeszthetők egymáshoz bármely színei, akár az egyébként élénk árnyalatban kevésbé mutatós párosításokban is.

Az anyatermészet megidézői – Földszínek

Feltöltődni a természetben lehet a leginkább, hát érdemes a természetet az otthonunkba is becsábítani. Persze a cserepes növények is sokat segítenek, ám ráerősíthetünk megnyugtató, stresszűző hangulatukra, ha földszínekkel töltjük meg otthonunkat. A barnák és zöldek csodás árnyalatai, a napra emlékeztető narancs- és citromsárgákkal csodálatosan harmonizálnak. Árnyalattól, formáktól, anyagoktól függően lehet akár rendkívül elegáns, akár egészen bohém a végeredmény ugyanezen színek felhasználásával.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.