2024.02.09. 12:32:13 5176 222

Színezd újra, hogy (többé) ne legyenek szürkék a hétköznapok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy idő után nehezen hordozható teherré válik a hétvége várása. A hétvége, akár egy messzi földön dolgozó kedves, a maga szigorúan követett időbeosztásával, elvárja, hogy folyamatosan bizonyítsuk iránta való hűségünket. És bár lojalitásunkat bőkezűen jutalmazza, a hétköznapokat valahogy túl kell élni ahhoz, hogy végre fürdőzni lehessen a hétvége örömtengerében. Mintha az élet napos oldalával csak víkendenként lehetne találkozni. Mintha a hétköznapok a nagy mitológiai hős próbatételeivé formálódnának. Hiszen tudjuk, hogy a „megint egy hétfő délelőttökön” a fű is alig akaródzik nőni.

Hétköznap is elégedetten - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hétköznap is elégedetten

Ennek ellenére Herkules első próbatétele, a nemeai oroszlán elvégezhetetlennek tűnő feladatként ront ránk. Ilyenkor összeszedjük a vasárnap összegyűjtögetett extra erőnket és feláldozzuk az első próbatételnap oltárán. Keddre már valamennyire bemelegednek motivációnk izmai, és beletörődötten úszunk az árral. Közben legyőzzük a kilencfejű Hüdrát – a fejek közül elsőként a nyakas-makacs kedvetlenséget nyiszáljuk le, majd következik a bűntudat, az önvád, a „bezzeg-madzag” elvágása, és így tovább. Nem is lenne hétköznap, ha megpróbáltatás nélkül tovaröppenne. De lehet ez másként is? Mindez számos tényezőtől függ – ám legfőképpen az egyén hozzáállása válik kulcsszemponttá.

Ha a szürke hétköznapi árnyalataiból már tele van a hócipőnk, akkor ideje elővenni a festőkészletünket, és kiszínezni a rutinokat, átfesteni a muszájokat, kontúrozni a kedvcsinálókat.

  • Iktassunk be rövid, léleküdítő sétákat a természetben. Ezt megtehetjük egyedül is, ugyanakkor a barátainkkal, szeretteinkkel közösen, amikor a beszélgetésekre is sort keríthetünk.

  • Iratkozzunk be egy olyan tanfolyamra, amivel már régóta szemezünk, azonban még nem sikerült sorra kerítenünk (pl. tánc, főzés, akrilfestés, sajtkészítés, masszázs, fotózás, szappankészítés, stb.)

  • Vezessünk be teadélutánokat a barátokkal, mely alkalomra megbeszélünk egy potenciális törzshelyet, vagy akár egymás otthonában felváltva is sort keríthetünk erre.

  • Csatlakozzunk egy helyi film- vagy könyvklubhoz, ahol az olvasás/filmnézés öröme mellett új, érdekes emberekkel is megismerkedhetünk.

  • Vállaljunk önkéntes munkát a lakóhelyünkön, vagy annak közelében. Így megtapasztalhatjuk az „adni jobb, mint kapni” örökigazságát, teszünk valamit a közösségünkért, miközben nagy öröm és elégedettség tölt el bennünket.

  • Látogassunk el múzeumokba, menjünk el színházba, operába vagy egy kiállításra.

  • Menjünk el egy masszázsszalonba, üljünk be egy manikűrre, vagy csináltassunk egy új frizurát magunknak. A jó közérzet varázserővel bír.

  • Napzáró közös tevékenységként társasozhatunk a családunkkal.

  • Lepjük meg a párunkat egy romantikus, gyertyafényes vacsorával (ez megunhatatlan!)

  • Tanuljunk meg jól gazdálkodni az időnkkel, hogy a munka mellett a kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre is jusson időnk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...