2016.03.10. 16:50:20 12810 317

Szex és New York – Miért örök érvényű ez a sorozat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem állítom, hogy minden nő egyértelműen kedveli a Szex és New York című sorozatot és annak szereplőgárdáját, de az biztos, hogy mindenkinek megvan róla a maga véleménye, és legalább egy részt látott a sorozatból. Valószínűleg azt sem kétli senki, hogy sokáig fogjuk még nézni a rogyásig ismételt részeket. Hogy miért?

A 40 éves ara (Jelentetek a Szex és New York mozifilmből) | Fotó: dresseslux.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A 40 éves ara (Jelentetek a Szex és New York mozifilmből) | Fotó: dresseslux.com

Ha össze kellene gyúrnom egy jó nőt, valószínűleg mind a négy karakterből csippentenék egy kicsit, hogy a tökéletes teremtést megkapjam. Carrie stílusa, Charlotte romantikus lelkülete, Samantha szexisége és Miranda esze, mint hozzávalók, mind-mind belekerülnének a keverőtálba. Na de miért rajongunk évek óta – egészen pontosan 1998 óta - ugyanazért a 4 nőért?

1. Mert a stílus örök

Feltűnt, hogy a Szex és New York szereplőinek ruhatára mennyire nem köthető egyik évtizedhez sem? Ez azért van, mert a sorozat készítői különösen odafigyeltek arra, hogy a ruhák örökzöld darabok legyenek. Olyan klasszikus szettek, estélyi ruhák, kosztümök, kabátok, blúzok, szoknyák és kiegészítők vonultak fel előttünk a vásznon, amelyek gyakorlatilag soha nem mennek ki a divatból. Több emlékezetes Carrie Bradshaw-outfitet is összegyűjtöttek a Popsugar hírszerkesztői, ami nem lehetett könnyű, tekintve, hogy tetemes mennyiségű öltözéken kellett átrágniuk magukat.

Apropó, tudtátok, hogy a főszereplők megtarthatták a sorozatban viselt ruhadarabokat, kivéve azokat, amelyek egyenesen a tervezőtől jöttek, illetve, amit kölcsönöztek.

A stílus mind a négy főszereplőre jellemző, de Carrie az, akinek a szettjei a retinánkba vésődtek.

2. Mert a szerelem örök

Annyi csetlés-botlást, kitérőt, csókot, sírást, reménytelen, viszonzatlan és beteljesült szerelmet, amennyit ebben a sorozatban felvonultatnak, képernyőn még nem láttunk, így a szerelem rajongóinak mindig ott lesz a kedvencei között a Szex és New York. Bár a sorozat 4 szingli életét követi nyomon (kezdetben), azért tudjuk, hogy a végén mindegyikük megtalálja a szerelmet, ha nem is örökre.

A csajok közül Charlotte az, aki a „reménytelen romantikus” címkét megkaphatja, hiszen ő akkor is próbált hinni a szerelemben, amikor végképp nem volt oka, az optimizmusra.

3. Mert a szex örök

Na, ez az a téma, ami nemtől függetlenül mindig is érdekelni fogja az embereket, és egyre kevésbé tabu ez a téma a világban, a Szex és New York-nak pedig szerves része. Elmélkednek róla és csinálják is eleget, nehogy bárki úgy gondolja, hogy véletlenül kapta a sorozat ezt a címet. ;)

A szexualitás mind a 4 nő életében jelen van, de Samantha az, akinél különösen hangsúlyos a témakör. A szókimondó PR-os képviseli a szexéhes, érzelmi kötödést hanyagoló nőt a sorozatban, de mint tudjuk, ez csak egy álca nála.

4. Mert az önirónia örök

A négy karakter valamelyikét, vagy esetleg mindegyikét egy kicsit közel érezzük magunkhoz, sőt, mi több, sokszor magunkra ismerhetünk bennük, és nem csak rajtuk, hanem saját magunkon is röhögünk. Mert szükséges némi önirónia az élethez. Ezért vagyunk képesek újra és újra megnézni ugyanazt a részt, és nem lesz unalmas. Századszor is ugyanúgy meghatódunk, ugyanúgy röhögünk a poénokon, mint amikor először láttuk.

Ha öniróniáról van szó, akkor Miranda Hobbes-nak nem kell a szomszédba mennie. A sikeres ügyvédnő talán a leggúnyosabb a szereplők között, és sokszor ő áll a legközelebb az életszerűséghez. Éppen ezért lehet szeretni az ő karakterét is.

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...