2020.12.25. 13:53:15 13353 275

Szerinted melyek a legfurcsább magyar ételek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A külföldiek igen csodálkozva tekintenek 1-2 magyar fogásra. Szerintük nagyon furcsa szokás ilyen ételeket készíteni, ám ettől függetlenül szívesen ízlelgetik ezeket az általuk nem megszokott különlegességeket.

Libazsír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Libazsír

A furcsa ételek listájában megtalálható a skót haggist, a kínai száznapos tojás, a rántott pók és bizony a magyar ételek között is van egy-két ínyencség, ami színesíti ezt a felsorolást. A világunk kulináris gasztronómiai skálája igen széles, ezért sincs okunk meglepődni azon, ha egy tőlünk teljesen más kultúrából érkező személy a szemöldökét felhúzva tekint az általunk annyira természetesnek vett fogásunk láttán.

A sült vér

A DailyNewsHungary listájában igen előkelő helyen szerepel a sült vér. Jó magyar szokáshoz híven, egy disznóvágás során a sertés minden egyes porcikáját fel kell használni. Amivel nincs is semmi baj, hiszen ezért is született meg a disznó vérének megsütése. Az edénybe gyűjtött vért hagyják megalvadni, majd felszeletelve hagymaágyon, kevés zsiradékkal megdinsztelik. Mindezt lehet sóval, borssal, majorannával és tv paprikával ízesíteni. Ugye, hogy mennyire érthetetlen mi a furcsa ebben a fantasztikus ételben?

A remegő kocsonya

A kocsonyát is pont abból a megfontolásból hozták létre, hogy a csontok se vesszenek kárba. A csontos falatokat lassú tűzön kell főzni, hasonló eljárással kell készíteni, mint a húslevest. A habot időnként le kell szedni róla. Később adhatsz ehhez a húsléhez sárgarépát és borsot, majd ezt még főzd legalább öt órán keresztül. Sokan ebbe teszik a disznó fülét és más egyéb részeit, ami megadja a kocsonyának a pikantériáját. Ugyanis a csontból kioldódott kollagén adja meg a kocsonyára oly jellemző remegős jelleget. Személy szerint én jobban szeretem, ha csak a színhús található meg a kocsonyában, talán a külföldiek sem rémülnének meg annyira ettől az amúgy, igen ízletes magyar fogástól.

A jól ismert kakastöke pörkölt

Hát igen, hiába ismert más nemzeteknél is az állatok heréjének fogyasztása, a kakastöke pörkölt sok magyarnál is kiveri a biztosítékot, nemhogy a külföldieknél. Hajdanán a tanyasi világban inkább az urak fogyasztották, hiszen rengeteg kakasra van szükség az elkészítéséhez. Az elkésztése önmagában nagyon egyszerű, lecsós ágyon kell hozzá adni a megtisztított heréket és készre főzni. Az én imádott apukám egyik nagy kedvence volt, bár ritkán jutott hozzá, hiszen valóban sokkal kevesebb kakas rohangált a baromfiudvarban, mint tyúk. Azok, akik kóstolták a kakastöke pörköltet úgy vélekednek az ízéről, mintha egy sós töltött golyókat fogyasztana az ember.

Idesorolhatnánk még a pacalt, és meglepő módon a zsíros kenyeret is! :)

Mi csak jó étvágyat tudunk kívánni! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...