2015.04.08. 09:20:46 9106 233

Szerezz egy kis mellékest! - 5 tipp az online eladáshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindent el lehet adni és egyszer mindennek megérkezik a vevője. A kérdés csak az, hogy mikor és milyen áron. Az internetnek köszönhetően soha nem volt olyan egyszerű hirdetni, apróhirdetést feladni és vevőket találni, mint manapság. Persze lehet rosszul, jól és nagyon jól csinálni!

Online eladás és vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online eladás és vásárlás

1. Licit vagy fix áras?

Ha olyan egyedi dologgal rendelkezel, aminek nem tudod, hogy mi a piaci értéke, akkor a legjobb, ha licitre bocsátod azt. Meghatározod az időintervallumot, hogy mennyit vagy hajlandó várni a vevőre, illetve hogy kialakuljon a termék ára, és addig licitálnak a portékádra az érdeklődők. Jó módszer ez régi, megunt holmiknál, amelyeknek még nincs semmi baja, de fogalmad sincs, hogy kinek kellhet. :) Sosem lehet tudni, érdemes feladnod egy hirdetést az interneten.

Ha tudod, hogy a piac milyen áron adja és veszi a holmit, amit el szeretnél adni, és nem akarod a véletlenre bízni, hogy végül mennyiért kel el a cikk, akkor fix árat állíts be. Ez legyen irány ár, hiszen a vevők szeretnek alkudozni és egy kis kedvezményt kapni. Ezt mindenképpen kalkuláld bele!

2. Csak őszintén!

Nincs értelme annak, hogy valótlant állíts, hiszen, ha nem olyan a termék, mint amit állítottál, a vevő nem köteles átvenni. Az apróhirdetéses oldalakon értékelik az eladókat és a vevőket is. Ha szeretnéd megőrizni a jó híredet, akkor bizony nem mondod, hogy „kerékpár eladó jó állapotban”, amikor valójában egy rozoga taligád van, amiből csak a váz értékelhető. :) Az extrém, túl őszinte hirdetéseket még a média is felkaphatja, mint ahogy történt ez az alábbi hirdetővel. Persze nem kell mindenből viccet csinálni, de még egy ilyen hirdetés is célba érhet. Hiszen mindennek van vevője! :)

Egy túl őszinte hirdetés: Fostalicska Golf

"Eladó életem megkeserítője, ez a roncs. Ha unalmas az élete vegye meg nem lesz az. Úton útfélen le fog robbanni, fejleszti a problémamegoldó képességét. Ha magányos hamarosan sok új barátra tehet szert autószerelők, vontatók és segítőkész idegenek személyében. Amit ne várjon el, hogy bárhova is odaér. A gatyánkat is ráköltöttük mégsem hajlandó szolgálni. Szinte minden ki van cserélve benne. 

De!!! Elsősorban egy olyan nagylelkű, kedves, megértő ember hívását várom AKI kifizeti és a kezembe ad egy kalapácsot, hogy szétverhessem. Örökké hálás lennék érte, mert leghőbb vágyamat teljesítené." Forrás: olx.hu

3. Ne hagyd ki a fotókat!

A fotó nélküli hirdetés gyakorlatilag nincs is. A legtöbben csak a képes hirdetések között keresnek, ami érthető. A lehető legtöbb szögből fotózd le a termékedet, jó fényviszonyok mellett. A világos dolgokat sötét háttér előtt, a sötéteket pedig világos. Lehetőleg ne tölts fel homályos, kivehetetlen körvonalú fotókat, azzal nem leszel előrébb. Pocsék kép = nincs kép.

4. Válaszolj a kérdésekre!

A hirdetésbe is foglalj bele mindent, amit csak a tudsz a méretektől a technikai paramétereken keresztül a színig és korig. DE! Bármilyen alapos is vagy, felmerülhetnek olyan kérdések, amelyekre nem gondolsz. Válaszold meg ezeket, legyél készséges az érdeklődőkkel, hiszen nem tudhatod, hogy kiből lesz a vevő. Lehet, hogy a hirdetés szövegében megtalálná a választ, de akkor is válaszolj neki szívélyesen. Ez a jó eladó ismérve, és így gyűjthetsz pozitív értékeléseket. Nagyon fontos, hogy a lehető leghamarabb válaszolj írásban és a telefonhívásokra is, hiszen nagy a verseny a vevőkért. A konkurencia csak egy kattintásra van. :)

5. Ne halogasd a postázást!

A legjobb a személyes átadás, de előfordulhat, hogy az ország két végében lakik a vevő és az eladó. Mindenki azonnal szeretné azt, ami megtetszett neki. Légy rugalmas a postázással, használj futárszolgálatot, ha a termék körültekintést igényel, és utánvétes fizetést kérj. Ekkor a vevő nem kapja meg a terméket, amíg ki nem egyenlítette a vételárat. Az előreutalást felejtsd el, hiszen a vevőnek az túl nagy kockázatot jelent, nem fog belemenni, és nem is ajánlott az ilyen fizetési módot elfogadnia.

Az online vásárlásról: Merjünk olcsón vásárolni!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?