2019.03.10. 11:00:32 9865 293

Szeretnél leszokni, de mégsem megy? – Tippek körömrágás ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amellett, hogy nem is túl esztétikus látvány, sem maga a művelet, vagyis a körömrágás, sem a végeredmény, vagyis a lerágott köröm, az egészségünknek sem használunk vele. Egyrészt a köröm alól is kerülhetnek kórokozók a szánkba, másrészt a körmünk, körömágyunk is könnyebben „megbetegedhet” a folyamatos rágás miatt.

Körömrágás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömrágás

Ugyan az újévi fogadalmak ideje már lejárt, azért valami új dologba mindig érdemes belevágni, pláne, ha ezzel egészségünknek is jót tehetünk. Ha Te is küzdesz a körömrágás problémájával, talán itt az ideje felhagyni ezzel a kellemetlen szokással! Tippek, ami segíthetnek!

„Külső” segítség lehet

  • Legyen napi/heti rutin a körmeid elkészítése! Vágd, reszeld, ápold, a körömágyadat se hagyd ki a buliból! Ha energiát fektetsz abba, hogy körmeid ápoltak, szépek legyenek, talán könnyebben ellenállsz majd a kísértésnek, hogy „megkóstold” őket!

  • Vigyél egy kis színt körmeid életébe! Egy csinos, vad, vagy éppen vidám színű lakk elveszi a kedved a „rágcsálástól”.

  • Ha már lakk, ám Téged a szín nem tart vissza, szerezz be egy olyan körömlakkot, amelynek íze „megcsócsálva” nem túl kellemes!

  • Talán az egyik legutolsó megoldások egyike, de meglehet, a leghatásosabb is: irány a manikűrös, aki aztán szuper (mű)körmöket varázsol Neked, amiket nemigen lesz kedved rágni!

Ha a lelked is „ápolásra” szorul

Valószínűleg nem lepünk meg senkit ha eláruljuk: a körömrágásnak általában lelki oka van.

  • Van, aki csak unalmában áll neki a rágásnak. Ilyenkor igyekezz beiktatni a rágás helyett valamilyen pótcselekvést! Talán furcsán hangzik, de törekedj rá, hogy mindig legyen valami a kezed ügyében, egy toll, radír, amibe „kapaszkodhatsz”.

  • Nem egyszer a stressz is okozhatja, hogy a körömrágással igyekszünk levezetni a felgyülemlett feszültséget. Valószínűleg könnyű azt mondani, hogy csökkentsd a mindennapi stresszt az életedben, pedig nem csak a körömrágás szempontjából lenne ez jó. Esetleg találj valami más módszert a feszültség levezetésére.

  • Ugyan a lelki oldalhoz nem sok köze van ennek a jó tanácsnak, ám mégis nagyon hasznos! Legyen Nálad mindig körömreszelő, csipesz, hogy ne egy beszakadt és kezeletlen köröm miatt indulj el újra a körömrágás útján.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...