2019.03.16. 16:35:55 15717 424

Szereted Jamie Olivert? A csirkerögjeit tutira fogod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kis csibefalatok nuggets néven kezdték meg hódító körútjukat világszerte. Ezentúl a gyerekek kedvence nem csak a gyorséttermek asztalánál kerül tányérra, mivel sokunk kedvence, a megosztó Jamie Oliver ezen is képes volt csavarni egyet úgy, hogy meghozza a kedvünket az otthoni megsütésükhöz.

Rántott csirkemell másként salátával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rántott csirkemell másként salátával

A csibefalatkák nem szükségszerűen járnak együtt az olajos hasábburgonyával, ugyanis a különféle mártogatóssal és salátákkal kínált rögöcskék ugyanolyan vonzó fogást jelentenek, csak éppen egészségesebben.

Készítsük el a csirkerögöket!

  • 1 kg (szabadtartású bőr nélküli) csirkemell
  • 1 nagy (szabadtartású) tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál édes füstölt paprika
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • 1 citrom
  • 250 g teljes kiőrlésű kenyér (vagy abból készült bolti morzsa)
  • 50 g parmezán sajt
  • olívaolaj

Lépésről-lépésre:

  1. A csirke mellet – egyenként max. 30 g súlyú – darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük.
  2. Nyomjuk rá a fokhagymagerezdeket a csirkére, adjuk hozzá a következő elegyet: paprika, tojás, joghurt, egy csipet só és bors.
  3. Végezetül nyomjuk rá a citrom levét, és tiszta kézzel forgassuk jól bele a csirkerögöket a marinádba. Lefedve minimum egy órán keresztül hagyjuk pácolódni!
  4. Amennyiben szeretjük a házi kenyérmorzsát, készítsük el a szokott módon, de most teljes kiőrlésű kenyérből. A morzsához reszeljük bele a sajtot, és 2 ek. olaj hozzáadása után kavarjuk el benne. Ebbe a morzsába kell beleforgatni két villa segítségével a csirkedarabkákat.
  5. Az immáron panírozott rögöket egyesével sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig készre sütjük. Szép aranybarna színt kell kapniuk.

Ízlés szerint tálalható az étel köretek mellé, vagy salátaágyon, de a szószt, amibe belemártogathatjátok, nem érdemes elhagyni ????

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.