2022.09.18. 10:56:57 5905 198

Szeplők – Mítoszok és ami mögötte van 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig néhány éve még inkább takargatta, akinek volt. Aztán már-már divat lett. Mára elfogadott, akinek van, azt dicsérik érte, akinek nincs, hát annak pedig nincs. Naná, hogy a szeplőkről van szó, ami a nyári hónapok egyik főszereplője, de ősszel, télen sem elhanyagolgató része az arra hajlamosak mindennapjainak.

Szeplős arc - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeplős arc

Nem egy mítosz él ezekkel az apró, barna pöttyökkel kapcsolatban, amelyeket érdemes újragondolni, mert korántsem biztos, hogy még mindig van létjogosultságuk!

Íme, 4+4 szeplős elgondolás, amelyeket nem árt „felülvizsgálni”.

Ha jön a baba, több a szeplő?

Ennek bizony lehet valóságalapja, hiszen a várandósság alatt megváltozik a női test hormonkoncentrációja, így testünk hajlamosabb lesz a több szeplő, újabb anyajegyek kialakulására. Ha véget ért a boldog 9 hónap, és visszaáll minden a szervezetünkben, a szeplők is halványodnak majd. (Az anyajegyek nem valószínű, ezt tapasztalatból mondhatom.:-))

Halványítanád őket? Mosakodj citromlével!

Ácsi, csak viccelünk, semmiképpen se tedd! Ugyan a citromlé a benne lévő aszkorbinsavnak köszönhetően halványítana az apró pöttyökön, a bőröd nem lenne túl hálás érte. Úgyhogy nem éri meg kísérletezni, szeresd a szeplőidet, mert Te így vagy szép!:-)

Több szeplő, magasabb hajlam a bőrrákra?

Szerencsére ez így nem teljesen igaz! A bőrrák kockázatának kialakulása a világosabb bőrűekre jellemző. Náluk ugyan nagyobb eséllyel fordul elő szeplő, de a bőrrák kialakulásának nagyobb kockázata inkább a bőrük színével, sem mint a szeplőik meglétével van összefüggésben.

A szeplő örök és elpusztíthatatlan…?

Sokan gondolják, hogy aki gyermekként szeplős volt, az bizony felnőttként is büszkélkedhet majd ezekkel a sötétebb pöttyökkel. Nos, ez nem egészen van így, idővel halványodhatnak majd a foltok. A szeplős részen a pigmentek magasabb melanin szintje okozza a sötétebb részeket. Idővel azonban a bőr melanin termelése csökkenhet, így a pontok is halványodhatnak.

És ilyen szuper dalok szólnak a szeplőkről!

Magashegyi Underground: Szeplős váll

Következő cikkünkben újabb 4 állítást olvashatsz a szeplőkkel kapcsolatban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.