2023.05.07. 13:30:01 8641 235

Szemet gyönyörködtető májusi virágok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elmondhatjuk, hogy minden hónapnak megvannak a maga csodálatos virágai. Azonban a májusi virágok nem csak a szemünket kápráztatják el, hanem az illatuk is elvarázsol bennünket. Számos növény virágzik májusban, viszont mi most a két kedvenc májusi virágunkat hoztuk számotokra.

Frézia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Frézia

Orgona

Az igazi májusi szépség. Méltán népszerű illatos virág, nem véletlen, hogy a kertek koronázatlan királyának is hívják. Ezt a Balkán-félszigeten őshonos fajt legelőször a törökök kezdték kertekbe ültetni, tőlük került Európába. Virágai akár 25 hosszúságúak is lehetnek. A színe lehet lila, bíborvörös vagy teljesen fehér. Akadnak olyan fajták, amelyek már április elején elkezdenek virágozni, de a legtöbbnél csak április végén, május elején tapasztaljuk a teljes virágzást. Azonban azt kevesen tudják, hogy az orgona virágai ehetők. Viszont a kesernyés íze miatt inkább csak kis mennyiségben tanácsos a fogyasztása. Teaként vagy fürdővízbe is tehető. Ugyanis egyes tanulmányok szerint lázcsillapító hatásuk van. Továbbá a tanulmányok említik még a vérkeringést serkentő tulajdonságát, valamint segíthet a gyomorproblémákra is. A virágok ezen felül felhasználhatók zselék, borok, likőrök és fagylaltok ízesítésére is.

Frézia

A fréziák (Freesia) Dél- és Kelet Afrikában őshonos növények, de színes és illatos virágaik miatt világszerte dísznövényként termesztik. A frézia már márciustól ültethető, mégis májusban a legintenzívebb a virágzása, amely szinte a szivárvány minden színében pompázik. A fréziák hagyományos nemzetséghez tartozó fajok virágai tölcséresek, míg a Anomatheca nemzetséghez soroltaknak szétterülő virágai vannak. Tudtad? A nemzetséget Friedrich Heinrich Theodor Freese (1795-1876) német orvos tiszteletére nevezték el Freesiának.

Forrás: agraroldal.hu; wikipedia

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...