2021.01.26. 17:06:58 8959 244

Szelektálj profin! Évkezdő (ki)rámolás, lomtalanítás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

ég több, mint 11 hónap vár ránk az évből, egy megfelelő évindítással pedig sokkal jobban vehetjük a köröket. Az új év – új kezdet egyben a régi dolgok lezárására is alkalmat ad, emiatt pedig az év első szakasza a legmegfelelőbb, hogy szabaduljunk felesleges dolgainktól!

Rendszerezés, konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés, konyha

Szinte nem is akad olyan háztartás, ahol nincsenek használaton kívüli dolgok felhalmozva. Olyasmik, amiket tulajdonképpen évekig nem vettünk elő és feltehetően sosem fogunk, de azért úgy érezzük, jó, ha van, vagy ha már meg van, ne dobjuk ki. Pedig csak a helyet foglalják és a rendetlenséget növelik ezek a már lejárt idejű tárgyak a háztartásban.

Konyhabútor, a nem használt dolgok Kánaánja

Egy alapos kipakolással érdemes kezdeni és amit évek óta nem használtunk, azt már vissza sem kell tenni. Például kell-e mind a három örökölt sajtreszelő, fokhagymanyomó, konzervnyitó? Ami hibás, törött, annak szintén nincs helye és a kisgépekből is szelektáljuk ki azokat, amiket sosem használunk. Jó dolog a gyümölcscentrifuga, de ha elő sem vetted az első napok után soha többé, akkor ideje megválni tőle. Dobjunk ki mindent, ami törött, csorba, javíthatatlan vagy évek óta javításra vár, hiába. Ne is álljunk meg a használati tárgyaknál! Válogassuk ki a régi, lejárt tartósélelmiszert, italokat, bontott rágcsálnivalókat is és a fagyasztóban, hűtőben túl régen pihenő ételektől is váljunk meg.

Nappali, a mindennapi élettel járó holmik helye

A hivatalos levelek, dokumentumok, garanciapapírok, számlák bizony időről-időre szelektálásra szorulnak, hiszen sok minden érvényét veszti, ahogy haladnak előre az idő. Amire pedig még szükségünk van, archiváljuk átgondolt rendszerben! Jöhetnek az egyéb holmik: ajándékozzuk el a könyveket, amiket a család egyik tagja sem szeretne már el-, vagy újra olvasni, szabaduljunk meg az elnyűtt ágyneműhuzatoktól, törölközőktől, abroszoktól is.

Gyerekbirodalom, ahol mindig követni kell a változást

A gyerekszobában mindig fontos szelektálás, mind a kinőtt ruhák, mind pedig az idejétmúlt játékok vonatkozásában. A gyermek is nyugodtabb, ha a környezete rendezett, ehhez pedig arra is szükség van, hogy ne legyen túlzsúfolt játékraktár a szobája. Gyerek lelkivilágától függően jó ötlet lehet az együtt válogatás és továbbajándékozás, vagy az önálló szelektálás, abban az esetben, ha egyértelmű, hogy mi az, amihez már nem ragaszkodik egyáltalán a gazdája. Utóbbi esetben még érdemes a kidobásra, elajándékozásra szánt holmit egy kis ideig garázsban vagy más félre eső helyen pihentetni – így, ha mégis eszébe jut belőle valami a gyermeknek, akkor sincs minden veszve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.