2021.01.26. 17:06:58 8318 241

Szelektálj profin! Évkezdő (ki)rámolás, lomtalanítás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

ég több, mint 11 hónap vár ránk az évből, egy megfelelő évindítással pedig sokkal jobban vehetjük a köröket. Az új év – új kezdet egyben a régi dolgok lezárására is alkalmat ad, emiatt pedig az év első szakasza a legmegfelelőbb, hogy szabaduljunk felesleges dolgainktól!

Rendszerezés, konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés, konyha

Szinte nem is akad olyan háztartás, ahol nincsenek használaton kívüli dolgok felhalmozva. Olyasmik, amiket tulajdonképpen évekig nem vettünk elő és feltehetően sosem fogunk, de azért úgy érezzük, jó, ha van, vagy ha már meg van, ne dobjuk ki. Pedig csak a helyet foglalják és a rendetlenséget növelik ezek a már lejárt idejű tárgyak a háztartásban.

Konyhabútor, a nem használt dolgok Kánaánja

Egy alapos kipakolással érdemes kezdeni és amit évek óta nem használtunk, azt már vissza sem kell tenni. Például kell-e mind a három örökölt sajtreszelő, fokhagymanyomó, konzervnyitó? Ami hibás, törött, annak szintén nincs helye és a kisgépekből is szelektáljuk ki azokat, amiket sosem használunk. Jó dolog a gyümölcscentrifuga, de ha elő sem vetted az első napok után soha többé, akkor ideje megválni tőle. Dobjunk ki mindent, ami törött, csorba, javíthatatlan vagy évek óta javításra vár, hiába. Ne is álljunk meg a használati tárgyaknál! Válogassuk ki a régi, lejárt tartósélelmiszert, italokat, bontott rágcsálnivalókat is és a fagyasztóban, hűtőben túl régen pihenő ételektől is váljunk meg.

Nappali, a mindennapi élettel járó holmik helye

A hivatalos levelek, dokumentumok, garanciapapírok, számlák bizony időről-időre szelektálásra szorulnak, hiszen sok minden érvényét veszti, ahogy haladnak előre az idő. Amire pedig még szükségünk van, archiváljuk átgondolt rendszerben! Jöhetnek az egyéb holmik: ajándékozzuk el a könyveket, amiket a család egyik tagja sem szeretne már el-, vagy újra olvasni, szabaduljunk meg az elnyűtt ágyneműhuzatoktól, törölközőktől, abroszoktól is.

Gyerekbirodalom, ahol mindig követni kell a változást

A gyerekszobában mindig fontos szelektálás, mind a kinőtt ruhák, mind pedig az idejétmúlt játékok vonatkozásában. A gyermek is nyugodtabb, ha a környezete rendezett, ehhez pedig arra is szükség van, hogy ne legyen túlzsúfolt játékraktár a szobája. Gyerek lelkivilágától függően jó ötlet lehet az együtt válogatás és továbbajándékozás, vagy az önálló szelektálás, abban az esetben, ha egyértelmű, hogy mi az, amihez már nem ragaszkodik egyáltalán a gazdája. Utóbbi esetben még érdemes a kidobásra, elajándékozásra szánt holmit egy kis ideig garázsban vagy más félre eső helyen pihentetni – így, ha mégis eszébe jut belőle valami a gyermeknek, akkor sincs minden veszve.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Babázásból vissza a munkahelyre: 13 dolog, amiért az anyukák izgulnak

Egy nemrég végzett felmérés eredménye szerint általánosan akár öt hónapba is telhet, mire egy újdonsült anya vissza tud illeszkedni a munkahelyére, miután első gyermeke megszületett. Bár sok nő élvezi a munkába való visszatérés nyújtotta változatosságot, de ez egyben valódi küzdelmet is jelenthet annak terén, hogyan is egyeztessék össze a különböző szerepeiket. Egyes nők számára ez az időszak akár a mentális egészség romlását is eredményezheti!

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.