2018.10.29. 13:35:54 13227 391

Szárnyát vagy combját? Vállalj be egy csirkeszárnyas őszi fogást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megszokott receptjeinket kis kreativitással, másféle fűszerezéssel, esetleg egyik-másik alapanyag kicserélésével könnyen át tudjuk alakítani, hogy harmonizáljanak az éppen aktuális szezonnal. Egy kevésbé népszerű alapanyagot, a csirkeszárnyat állítjuk most középpontba. De tesszük mindezt úgy, hogy passzoljon az idényzöldségekhez, és át is segíthessen minket a meghűléses időszakon.

Csirkeszárnyak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkeszárnyak

Gyömbéres csirkeszárny kelbimbóval és sütőtökös rizzsel

Előkészületek:

Sózzunk meg 8 db csirkeszárnyat, és vágjunk félbe 30 g kelbimbót, majd tegyük félre. Készítsük el a pácot, azaz keverjük össze a következőket:

pár csipet só és őrölt bors, 6-8 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek. méz, 2 ek. szójaszósz és 1 ek. olívaolaj. A fenséges íz eléréséhez szükségünk lesz még 1 ek. reszelt gyömbérre, 1-1 db narancs és citrom reszelt héjára, és a citrusok levének felére.

A pác felébe a szárnyakat forgassuk bele, míg a maradékot a kelbimbókra csurgassuk! Mindkét hozzávalónk állhat egy éjszakát a hűtőben pácolódva. Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt, és állítsuk a hőfokot 190 C fokra. Míg felmelegszik, a szárnyak végét csomagoljuk be kis alufóliába, hogy ne süljenek majd szénné, és így helyezzük bele a tepsibe.

Süssük egymagában egy kevés alaplevet vagy vizet hozzáadva jó 10 percig, majd öntsük hozzá a kelbimbót is. További kb. 18-20 percig süssük így, ezután az utolsó pár percben állítsuk sütőnket grill módra, hogy a méz szépen megkaramellizálódhasson az ételünkön.

Szinte érzem is az illatát, hmmm…

Amíg a fogásunk fő része a sütőben készül, addig főzzünk meg egy adagot kedvenc rizsünkből köretnek. Itt nem szükséges semmi csavart az ételbe vinni, hiszen a pác már megannyi ízt hoz majd a tányérunkra. Azonban, ha kedveljük a sütőtököt, párolt formában a körethez keverhetünk belőle.

Jó étvágyat!

Forrás: lifeandtrend.hu/husos-foetelek/gyomberes-citrusos-csirkeszarny-vele-sult-kelbimboval-es-basmati-rizz

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.