2022.10.18. 12:05:00 6326 227

Számoljunk le 5 tévhittel a hajápolással kapcsolatban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy látszik, ez a nap az álhírekkel történő leszámolásról szól, ugyanis a hajápolással kapcsolatban is rengeteg terjed. Kíváncsi vagy, hogy valójában mitől lesz egészségesebb és mitől lesz sérülékenyebb hajad? Az alábbiakban csokorba gyűjtöttünk néhányat a leggyakoribb tévhit közül.

Póthaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Póthaj

Sorba dőltek meg az olyan híresztelések, mint az, hogy nem szabad naponta megmosni a hajat, vagy a konty és a lófarok hordása károsítja a hajszálakat, de mostanra már az is kiderült, hogy a nedves hajat sem tilos fésülni, ha azt a megfelelő fésűvel tesszük, valamint a hajvégek vágásának gyakorisága sem befolyásolja a növekedés gyorsaságát.

1. A póthaj károsítja a hajat.

Ez a mondat úgy helyes, hogy: A póthaj károsíthatja a hajat. Már amikor rossz minőségű anyagból készül vagy nincs megfelelően felhelyezve. Valójában a hajhosszabbítás megvédheti eredeti hajunkat a károsodástól, ha gyakran formázzuk melegítő eszközökkel, akkor az úgynevezett Clip-in hajhosszabbítások megóvhatják a hajat a hőkárosodástól és a töredezéstől. Arra azonban ügyelni kell, hogy a hosszabbítást és a természetes hajat ugyanolyan gondosan ápoljuk!

2. Ha hideg vízzel mosunk hajat, az fényesebbé válik.

A jó hír az, hogy a víz hőmérsékletének nincs köze ahhoz, hogy a fejbőr vagy a haj eléggé tiszta-e. A hideg víznek inkább stimuláló hatása lesz. Tulajdonképpen a haj kondicionálása az, ami befolyásolhatja annak fényét.

3. A hővédő szerek valójában nem működnek.

Ha hőformázó eszközöket használunk, akkor hővédő terméket is kell használnunk. Ezek a termékek úgy működnek, hogy egy plusz réteget képeznek a haj és a formázóeszközök hője között, megelőzve a károsodást és a töredezést. A különféle hővédő termék közül válasszuk a hajtípusunknak és igényeinek megfelelő minőségi terméket.

4. A töredezett haj vége összezárható.

Amikor a hajat nem kezelik, az fénytelenné, szárazzá és kuszává válik, a kulikula, azaz a haj külső védőrétege megsérül. A töredezett hajvégeket pedig nem lehet megjavítani. Ha már kiszálkásodott, nem lehet újra lezárni. A legjobb amit tehetünk az, hogy rendszeresen levágatjuk a hajvégeket.

5. A száraz sampon jobb, mint a hagyományos sampon.

A száraz sampon érdekes egy termékelnevezés, mivel valójában nem tisztítja meg a hajat. A fejbőrt hidratálni kell, és a szennyeződéseket samponnal le kell mosni.
A száraz sampon használatával a hajmosást lehet elodázni egy kis időre, amit alkalmanként meg is tehetünk, de inkább ne akarjuk hosszabb távon kiváltani a hajmosást és a hajszárítást ezzel az időspóroló lehetőséggel.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.