2021.02.19. 14:50:36 10886 272

Számolj le kőkeményen vele, majd előzd is meg a vízkövet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak látványnak csúnya és zavaró, de a vízkő el is tömítheti a vizesblokkok szűrőit és egyéb szűkebb részeit. A víz szabad áramlása érdekében nem csak a lerakódást tudjuk eltávolítani, de lépéseket is tehetünk a gyors újra felhalmozódás ellen!

Vízkő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízkő

A csapvíz keménysége sarkalatos kérdés a fürdőszobánk számára: Amikor a vizünk nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat – vas, kalcium és magnézium – azok a víz felszáradása után kifehéredő vagy barnás foltokat eredményeznek, attól függően, a vízben melyik van túlsúlyban. Az üveg felületek károsodása borítékolható, ha hagyjuk ezt az állapotot tartósan fennállni.

Így számolj le a lerakódott vízkővel:

Két jótanács ami a legtöbb esetben beválik: 1. Minél gyakrabban neki esel, annál könnyebb eltávolítani! 2. Mindig legyen kéznél ecet! Vagy más, kimondottan vízkövesedő felületekre kifejlesztett tisztítószer.

1. Üvegpoharak és edények megtisztítása:

Trükkje az, hogy az ecetet kissé fel kell melegíteni, majd az egész poharat el kell meríteni benne. Jó 10 perc áztatás, és öblítés után, ha még maradt lerakódás, bőségesen szórt szódabikarbónával óvatosan dörzsöljük le a maradék vízkövet.

2. Szaniterek vízkőtelenítése:

Egy szórófejes adagolóban keverjünk össze fele-fele arányban ecetet és vizet. (Króm felületekre is ajánlják ezt az arányú keveréket.) Fújjuk ezt rá a felületre és hagyjuk hatni negyed óráig. Ha így is túl nagy súrolást igényelne a művelet, hívjunk segítségül egy erősebb vízkőoldó terméket.

3. Zuhanyfej tisztítása:

A kis fúvókák eltömődésének jele a gyengülő vízsugár, azonban a vízkőlerakódás eltávolításánál körültekintőbbnek kell lennünk, mivel az ecetes áztatás károsíthatja a zuhanyfejet. A szűk részeknél bevethetjük az egyenesen takarításhoz vásárolt vagy régi fogkefénket is!

Ha sikerült eltüntetni, ne engedd újra lerakódni!

Ezt hogyan lehet? Tartsd szárazon! Használat után egyszerűen csak töröljük át az erre rendszeresített puha törlőrongyokkal a felületeket. Akinek lehetősége van rá, telepíthet vízlágyító berendezést is, azonban azzal számolni kell, hogy a művelethez szükséges sót gyakran kell majd pótolni.

goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...