2017.05.27. 08:34:32 14852 406

Számolj le a porral! – Tippek a tartós portalanításhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki szeret takarítani! Na, ugye, hogy senki… én sem! Persze, a végeredmény jó, nincs is felemelőbb annál, mint a tiszta lakásban huppanni egyet a kanapéra, de eljutni idáig néha kínkeserves. És mint minden csoda, így a legnagyobb tisztaság is 3 napig tart…

Portörlés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Portörlés

Mert azok az apró porszemek már megint ott éktelenkednek a polcokon, a könyvek tetején! Pedig alig volt 2 vagy 3 napja, hogy a „hiperszuper” portaszító bútorápolónkkal eltüntettük a kis apróságokat! Most akkor meg kell tanulnunk velük élni? Természetesen, teljesen nem tudjuk elkerülni a porosodást, így a portalanítást, de néhány trükkel talán elnyújthatjuk a két takarítás közti időt.

Így marad az otthonod tovább portalan

Könnyítsd meg a napjaid, illetve nyújtsd meg a két takarítás közt eltelt időt ezekkel a tippekkel!

Tárd ki az ablakod!

Hogy elkerüld a porosodást, szellőztess rendszeresen! Ez naponta 3-4 alkalmat jelent, és legalább 10 percig hagyd nyitva az ablakokat!

Nem mindegy, mivel!

Ha a portörlés van soron, az erre szánt vízbe csepegtess pár csepp mosogatószert, esetleg kifejezetten erre való szert, és a nedves ronggyal töröld át a bútorokat! Ha szükségét érzed, egyéb bútorápolót is alkalmazhatsz!

Pára, pára, pára!

A téli hónapokban főleg, de amúgy is figyelj oda a helyiségek, szobák páratartalmára! A fűtési szezonban készíts a radiátorra, fűtőtestre egy vízzel megtöltött edénykét. Az ebből kipárolgó víz segít szinten tartani a szoba nedvességtartalmát! Ez amúgy azért fontos, mert ha a páratartalom elég magas, a por kevésbé száll majd, kevésbé porosodnak a polcok, bútorok, felületek.

Viszlát, porfogók!

Azt tudtad, hogy a polcon pihenő mindenféle csecsebecsék, dekorációs cuccok a legjobb porfogó hírében állnak? Meglehet, hogy helyesek ezek az apróságok, és némelyikhez kellemes emlék fűz, de inkább gyűjtsd dobozban ezeket a „kincseket”. Szinte vonzzák a porszemeket és a takarítás is nehezebb, ha állandóan ezeket kell pakolgatni!

A mindent tudó szobanövények!

Ha csinosítanád az otthonod és még a porosodás gondját is megoldanád, szerezz be minél több szobanövényt! Ha lehet, olyanokat, amelyek levele kissé szőrös, mert ezek szinte vonzzák magukhoz a levegőben szálldogáló porszemeket!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...