2017.11.09. 13:07:19 15820 298

Szagtalan macskaalom? Nem hiú ábránd – Pénztárcakímélő ötletek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Naponta többször takarítod nyávogó kedvenced alomtálcáját, hiába vásárolsz szagtalanító macskaalomként hirdetett terméket az ugyanúgy erős szagú marad?

Macskaalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macskaalom

Nem kell orrot befogva beletörődni az állandó szellőztetésbe, ami valljuk be elég kellemetlen a fűtésszezonban, mert van pár meglepő megoldás!

Az olcsó alomtálca-szagtalanító módszer

Dobpergés…és…tádám! Szódabikarbóna A még üres alomtálca alját szórd meg egy vékony réteg szódabikarbónával és csak ezután oszlasd el benne a macskaalmot. Mint már számos helyzetben, a szódabikarbóna, ez az egyszerű és pénztárcakímélő barátunk itt is jól szerepel. A szagok jelentősen csökkenni fognak. S hogy miért működik ez a környezetbarát trükk?

Míg a macskaalom elfedi, addig a szódabikarbóna elnyeli a szagokat (és a nedvességet). Amellett, hogy kellemesebb módszer a mi orrunknak, a cicák egészségét sem veszélyezteti.

Egyszerű és természetes macskaalom

Miért ne állhatnál át a szabványos macskaalomról természetesebbre? Egyre több üzlet veszi fel kínálatába a természet közeli, biológiailag lebomló alapanyagokból készült almokat, amelyek azonban a hagyományosnál jóval drágábbak. Igen ám, de a szemfülesek találtak egy köztes megoldást: Hallottál már a fenyő pelletről?

Aki kályhával fűt, az bizonyára igen. Ők előnyben is vannak, mert csak markolniuk kell a meglévő készletből, míg a többieknek javasolt a közeli fűrészáruház vagy tüzép felkeresése.

A fenyő pellet macskaalomként használva friss fenyőillatot fog árasztani, emellett tökéletesen magába szívja a macskavizeletet és az egyéb szagokat is. Így a lebomló pellet ki is jelöli azt a részt, amelyet ki kell takarítani.

Néhány idősebb cica nehezebben viseli, vagy el sem fogadja a változásokat, így nekik fokozatosan tanácsos bevezetni az új almot. Külföldön már sok állatmenhely használja ezt a megoldást, mert gazdaságosabb a menhely és egészségesebb az állatok számára.

Forrás: thebalance.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.