2020.03.16. 16:18:42 10591 297

Sportolás visszérrel 2/1 – Ajánlott mozgásformák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A visszeres megbetegedésekkel foglalkozó szakemberek kimondottan ajánlják a testmozgást a kötőszöveti gyengeségben szenvedőknek. Általában azt javasolják nekik, hogy alacsony intenzitású aerob tevékenységeket válasszanak, mert számukra ezek járnak a legnagyobb előnyökkel és a legkisebb kockázattal.

Visszér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszér

Ha a lábadban az izmok erősek és egészségesek, az elősegítheti, hogy a vér a megfelelő irányba folyjon. Bármilyen testmozgás megkezdése előtt kérdezd meg azért az orvosodat! Ha zöld a lámpa akkor pedig indítsunk minden edzést egy bemelegítéssel, hogy az izmokat felkészítsük az aktivitásra!

Megelőzésre, tünetek enyhítésére ajánlott mozgásformák:

  1. A séta rendkívül jótékony és általában biztonságos minden életkorú és fitneszszintű ember számára: napi 30 perc heti 5 napon.
  2. A kerékpározás ugyanúgy, mint a séta, növeli a keringést, miközben megóvja az ízületeket. Mind a hagyományos, mind az álló kerékpárok használhatók, de a testnevelésórákon megismert biciklizést imitáló gyakorlat is hatásos.
  3. Elliptikus tréner, az ellenállást nem célszerű magas fokozatra állítani, inkább hetente többször mozogjunk rövidebb ideig ezen a gépen is, mintsem ritkábban hosszú ideig.
  4. Úszás: a lábad időnként lényegében a szíved szintje felett lesznek, mert vízszintes vagy, és ez növeli a vér áramlását a lábfejeiben is.
  5. Otthoni gyakorlatok:

(Ezeket a gyakorlatokat egyenként 15-20 alkalommal ismételjük meg!)

  • Buerger Allen gyakorlat az alsó test véráramának szabályozására: Végezzünk néhány lábemelést háton fekve, ezután üljünk fel egy magasabb alkalmatosságra, hogy a lábunkat le tudjunk lógatni (néhány bokakörzés erejéig), majd feküdjünk vissza.
  • Sarokemelés: Álljunk egyenesen, lábak párhuzamosan, lassan emelkedjünk lábujjhegyre, majd vissza teli talpra.
  • Kitörés előre, váltott lábbal: Lazán hajlított térddel kezd a gyakorlatot. majd lépj ki az egyik lábaddal egy nagyot előre, de a térd ne kerüljön a bokavonal elé! Majd lépj vissza, és cserélj lábat. A hát maradjon végig egyenes.

A lábak felpolcolása segíthet enyhíteni a lábduzzadást vagy a fájdalmas érzetet, amelyeket a pangó véráram okoz. Ez alapján általánosságban elmondható, hogy az olyan alsóvégtagi gyakorlatok hasznosabbak, amelyeknél a láb a szívünk vonala fölé kerül.

Mindig jó ötlet kompressziós harisnyát viselni az optimális keringés érdekében.

Az edzés befejezése előtt lassítsunk le néhány percre, majd óvatosan nyújtsuk ki a lábainkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...