2016.08.15. 14:55:15 8263 232

Spórolós tanácsok tanároktól az iskolakezdéshez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az iskolakezdés rendesen megviselheti a családi kasszát, hiszen mindenképpen egy halom kiadással jár. Új könyvek, füzetek, tanszerek, ceruzák, táskák, tolltartók és még ki tudja, hogy mi mindent kér majd a tanár az első osztályfőnökin… Most még idejében felkészülhettek, és a lehető legjobb forrásból kaphatjátok meg a hasznos tippeket!

Vissza az iskolába - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vissza az iskolába

A tanároknál jobban talán senki sem tudja, hogy mi mindennel jár az iskolakezdés, vagyis de, van egy csoport, akik még náluk is jobban tisztában van ezekkel: azok a tanárok, akiknek iskoláskorú gyermekük is van. Nos, tőlük jönnek a következő tippek a goodhousekeeping.com-on keresztül, hogy megkönnyítsék a felkészülést.

1. Nem kell mindent azonnal megvenni!

Az első és legfontosabb tanács talán az, hogy nem szükséges mindent beszerezni már augusztusban, sok dolog ráér szeptember-októberben is. Több előnyöd is származhat abból, ha vársz:

  • Előszöris az iskolakezdést követően általában olcsóbbak a hátizsákok, iskolatáskák, füzetek, tollak stb., és sokkal minőségibb, tartósabb darabokat vásárolhatsz meg ugyanazért a pénzért, mint amit egy silányabb holmira költöttél volna vagy akár még olcsóbban. Az első 1-2 hétben még megteszi a tavalyi táska is.
  • Nem kell mindent egyszerre beszerezni, így egy kicsit kevesebb stresszel fog járni az augusztus, és több idő marad egymásra, pihenésre stb. Szeptember így is, úgy is rohanós lesz…
  • A pontos órarendet, és hogy melyik órára milyen füzet vagy eszköz kell, azt úgy is csak az első héten fogjátok meg tudni. Felesleges többször meglátogatni a papírboltot ezelőtt…
  • Ezzel a húzással elkerülheted, hogy feleslegesen vásároljatok meg bármit is.

2. Nem kell, hogy designos legyen a füzet, ceruza stb.

A hagyományos vonalas, kockás füzet, cipzáras tolltartó, a sima grafit ceruza és radír is megteszi, a designos darabok úgyis csak elvonják a figyelmüket a lényegről. A füzeteknek ha szép küllemet akarsz kölcsönözni, kössétek be őket közösen. Olcsóbb, mintha a mintás borítójú füzeteket vennél, és nagyobb a mintaválaszték is a papírok között.

3. Vedd meg használtan!

Az atlaszokat, szöveggyűjteményeket, kötelezőket, ajánlott olvasmányokat, szótárakat, felkészítő könyveket, tételes könyveket, függvénytáblázatotkat – tehát mindent, amibe általában nem írnak bele az emberek, akár használtan is megrendelhetsz apróhirdetéses oldalakról. 1-2 nap alatt meg is érkeznek. A kiadót és a kiadás dátumát érdeklődd meg a tanároktól.

4. Állj össze több szülővel!

Vásároljatok meg nagyobb mennyiséget olcsóbban, együtt! A fénymásoló papírok, füzetek, tollak, tempera, színező, fehér pólók tesi órára stb. olcsóbban jöhet ki, ha egy egész dobozzal vásároltok az interneten keresztül, majd több család elosztja egymás között őket. Ennek az ötletednek nyilván sok szülőtársad örülni fog, és nem kell hosszasan partnereket keresgélned.

5. Gyűjtsd a kuponokat, hűségpontokat, egyéb pontokat!

Szólj az ismerőseidnek is, hogy Te pl. most az XY bolt hűségakciójában megvásárolható ZZ márkájú táskákra utazol, így ha van ilyen pontjuk, és ő maguk nem gyűjtik, akkor szívesen veszed. Az egész évben szorgosan gyűjtögetett pontokat a hűségkártyádról szintén ilyenkor érdemes felhasználni!

6. Spórolj a telefonszámlán!

A legtöbb társaságnál vannak családi csomagok, amelyekkel ingyen hívhatják egymást a családtagjai. Járj utána, és válts díjcsomagot, ha szükséges. Az iskola idején mindig valahogy magasabb a számla, hátha így ez a probléma megoldódik.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...