2024.03.07. 17:47:31 7606 257

Solevita smoothie italt hívott vissza a Lidl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt visszahívta a forgalomból a Lidl Magyarország Bt. a 2024. március 12-én lejáró 250 milliliteres Solevita Smoothie Red Genius Gránátalma-acai terméket.

Figyelem! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Figyelem!

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el. A visszahívott termék bármelyik Lidl üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik - közölte a hatóság.

A Nébih honlapján ismerteti, hogy a patulin mikotoxin sejtkárosító, mérgező anyag, elsősorban az almafélék romlását elősegítő aspergillus és penicillium gombafajok termelik. Főként alma és almatermékek fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe, bejutva megnöveli a hajszálerek áteresztőképességét, ödémákat, bevérzéseket okoz. A szervezetben nem akkumulálódik.

Bizonyos élelmiszerek esetében a maximálisan megengedhető patulin tartalmára európai uniós előírások vonatkoznak. Az almalében és egyéb italok almaléből készült összetevőiben lévő patulin szennyeződés megelőzésére és csökkentésére európai uniós ajánlás jelent meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...