2016.05.08. 10:12:58 10107 318

Sohasem késő! - Így tárold a téli ruháidat helyesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár már lassan megyünk ki a tavaszból, meglehet, a Te téli ruháid még mindig arra várnak, hogy végre méltó helyükre kerüljenek és elkezdhessék jól megérdemelt „nyári álmukat”. Ha eddig lusta voltál őket elpakolni, vagy nem volt időd (khm…), adunk néhány tippet a tárolásukhoz, ami talán meghozza a kedved a pakolászáshoz.

Ruhahalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhahalom

Jó, a tavaszi hónapokban még valahogy el lehet sumákolni a téli ruhák elraktározását, mert hátha megint jön a hideg idő, a hó, a fagy… (És valóban jól jöttek, az elmúlt hetek időjárására visszagondolva.) De a nyár közeledtével azért illene kicsit összekapni magunkat, és elővarázsolni a tavaly ősszel (vagyis inkább tél elején...khm…:-)) elpakolt könnyű, nyári ruhákat, topokat. Helyükre pedig bekerülhetnének a téli, őszi cuccok. Képzeld csak el, amikor a hidegebb idő beálltával újra felfedezed ezeket a rég elrejtett holmikat.:-) Mintha a saját, külön bejáratú butikodban lennél.;-)

Ha egy kis segítségre szorulnál…

… íme néhány rendkívül hasznos tanács a hűvösebb évszakokra szánt ruhaneműk tárolásához.

Alapos átkutatás!

Mielőtt a szekrénybe, mosásba kerülnének ezek a ruhák, alaposan kutasd át a külső, belső zsebeket, nehogy jövő ősszel bukkanj rá egy ott felejtett zsebkendőre, rágógumira, vagy a kedvenc ajakápolódra.

Irány a mosógép!

Ami idén rákerült egy-egy ruhadarabra, az nem fog eltűnni a szekrényben állva! Úgyhogy mielőtt „nyaralni” küldenéd a téli holmikat, mosd és vasald ki őket. Így az idei tél izzadsága, az apró hajszálak, bőrdarabkák, egyéb nem odavalók is eltűnnek a ruhából.

Csomagolj!

A bőrből és selyemből készült darabokat csomagold el selyempapírba, hogy elkerüld a gyűrődéseket, nyomódásokat.

Nem mindegy a hely!

Figyelj arra, hogy az elcsomagolt ruhák fénytől, párától védve legyenek. A nekik szánt hely legyen száraz, sötét, hűvös és tiszta. Így óvva vannak penésztől, szagoktól, molyoktól és a fakító fénytől.

Óvakodj a molyoktól!

Egy kis levendulavirág, levendulapárna segítségével tartsd távol a nem kívánatos molyokat a ruháidtól.

Tartsd távol a penészt!

Vegyél egy kis doboz sót és szúrj a csomagolás tetejére néhány lyukat, majd rakd be a szekrénybe, dobozva, ládába, ahol a ruhákat tartod. A só magába szívja a nedvességet, így megakadályozza a penészt.

Kerüld a műt!

A műanyag zacskók, tasakok, táskák, dobozok – melyek magukban tartják a nedvességet - helyett inkább vászontasakba, esetleg selyempapírba csomagold a pihenésre vágyó ruhadarabjaidat. A cipzárazható vákuumtasakok megóvják a portól, molyoktól, szagoktól. Ha pedig hirtelen nincs sem selyempapír, sem vászontasak kéznél, tedd a ruhákat újságpapírba, ideiglenesen az is megteszi.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Itt az ősz, itt a gesztenyeszezon- Dobj össze egy szuper kis salátát belőle!

Imádtuk a nyarat, mert rengeteg finomsággal örvendeztetett meg minket. Ám az ősz is kegyes hozzánk ilyen szempontból, hiszen a természet ilyenkor sem fukarkodik finomabbnál finomabb zöldségekből és gyümölcsökből. A hűvös évszak slágere a gesztenye, amiből finom desszert, leves, saláta készülhet.