2018.05.01. 14:17:47 9199 311

“Soha nem érünk már oda...” - Mivel játsszatok útközben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszel a Shrek c. animációs filmből az “Ott vagyunk már?” jelenetre? Ha az utazás túl hosszúra nyúlik, bizony, jó ha fel vagy készülve nemcsak nassolni valóval, hanem néhány unaloműző játékkal. Főleg, ha gyerekekkel utaztok...

Utazás gyerekekkel az autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás gyerekekkel az autóban

Ha unatkozik a gyerek, nem csak hosszabbnak tűnik majd az út, de lényegesen kellemetlenebb is lesz... :D Lásd. Szamár:

Ott vagyunk már?

Szóval az útra fel kell jól készülni, ha nem akarod, hogy a telefonon vagy a tableten csüngjön végig a gyerek... Süti, csoki, chips, szendvics, üdítő, víz, no és a játékok! Jöhet a klasszikus barkóba, meg a mágneses úti játékok (sakk, ki nevet a végén, dáma, malom - ezekből biztosan találsz pici, mágneses kivitelt), esetleg a kártyajátékok...

Vihettek könyveket is, és kipróbálhatjátok az alábbi játékokat is:

Autós bingo

Mindenkinek készítesz egy csíptetős mappára egy rajzot autókkal, közúti jelzőtáblákat, stb. , természetesen különbözőket. A feladat a következő: amikor a rajzon szereplő dolgokat meglátjátok, akkor kihúzhatjátok őket. Az nyer, akinek hamarabb elfogynak az ábrái.

Ötödölő legóval

Egy legó táblán is lehet ötödölőt játszani, csak két különböző szín kell, és már mehet is a játék.

Ábécé verseny

Anya és apa kihúz egy betűt egy előre összekészített dobozból, aki hamarabb felfedezi az úton - egy rendszámtáblán, vagy egy óriásplakáton stb - , az megkapja a betűt, mint zsetont. Akinek több zsetonja gyűlik össze az úton az nyer.

Rejtvénykönyv

Készíts egy gyűrűs mappába többféle rejtvényt - szókereső, labirintus stb. - és út közben ezeket is megfejthetik a srácok. Az interneten rengeteg ilyen rejtvényt találsz, csak ki kell nyomtatni, és lefűzni.

Beszélgetés indítók

Írjatok össze néhány ötletes kérdést, az útra, amiről beszélgethettek. A srácok imádják az ilyesmiket, és szívesen meginterjúvolják a szüleiket. Néhány gondolatindító kérdés:

  • Mi lenne az az 5 dolog, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Ha lehetne bármilyen szuper képességed, mi lenne az?
  • Kit hívnál meg vacsorára, ha bárkivel vacsorázhatnál a világon?
  • Milyen az álomotthonod?
  • Mi volt az utolsó álmod?

És így tovább... :)

Mágnestáblák

A mágnestáblákkal játszattok például szókirakót is, csak egy csomó mágneses betűt kell beszerezni hozzá, és kitalálni feladványokat/szabályokat.

Akasztófa

Ezt még mindig imádják a gyerekek, és mivel csak betűket kell írni, ezért autóban is kivitelezhető. A legjobb, ha a papír az anyánál van, a gyerekek pedig kiabálhatják a betűket a hátsó ülésről, és gyűjthetik a pontokat.

Kicsiknek

Egy tálca és a kedvenc játékuk elegendő lehet. A kisfiúknak kisautó, amit tologathatnak rajta.

Két-három ilyen játék az útra, és pikk-pakk elrepül az idő!

Forrás: goodhousekeeping.com/life/parenting/g20087132/road-trip-games

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...