2018.02.13. 10:49:57 12406 385

Soha ne vedd félvállról: a húgyúti fertőzések jelei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem kezeled a húgyúti fertőzést, az nagyon veszélyes vese fertőzéshez is vezethet, ezért soha, de soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket az égető jeleket.

Hólyaghurut - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hólyaghurut

Lehet, hogy nincs semmilyen előzménye, csak felkelsz reggel, nagyon kell pisilned, de csak pár csepp sikerül. Majd a nap folyamán egészen sűrűn tör rád a vizelési inger, ám nincs sikerélmény, égető érzés annál inkább. A diagnózisod: felfáztam... Mit teszel? Reméljük, hogy nem az a válaszod, hogy semmit.

A nők 50%-a megtapasztalja életes során a húgyúti fertőzés kellemetlen tüneteit. És bár lehet, hogy éppen ezért nem tűnik olyan nagy dolognak, amivel orvoshoz kellene fordulni, mégis azt tanácsoljuk, hogy ne tűrd a kellemetlenségeket, hanem igenis hívd fel a házi dokid. Főként, ha három nap után sem múltak el a tünetek, de jobb, ha azonnal hozzá fordulsz.

Sajnos a nők anatómiailag veszélyeztetettebb helyzetben vannak, mint a férfiak, mivel a végbélnyílás közel helyezkedik el a húgycsőhöz és a vaginához, így a kellemetlen bacik sűrűben juthatnak a nem megfelelő helyekre. Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy megfelelő higiénés szokásokat sajátítsunk el, mint például WC papír használat elölről hátrafelé, tanga mellőzése, szex után mosdó és zuhany.

A húgyúti fertőzés jelei

A goodhousekeeping.com szakértői összeszedték a húgyúti fertőzés 9 leggyakoribb szimptómáját:

  • Sűrű vagy állandó vizelési inger
  • Égető érzés vagy fájdalom pisilés közben
  • Kevés vizelet
  • Alhasi fájdalom
  • Zavaros, rózsaszínes vagy véres vizelet
  • Bűzös vizelet
  • Láz, hidegrázás
  • Hányinger
  • Derékfájdalom

Mint láthatod elég komoly tüneteket produkálhat a fertőzés, így az általános közérzetre is rányomja a bélyegét, ha “felfázol”. Igen, a hétköznapokban ezt “felfázásnak” szoktuk hívni, pedig a leggyakrabban nem a hideg, hanem baktérium okozza.

Dokihoz azonnal

Ha a fenti tüneteket tapasztalod, ne halogasd a túrát az orvoshoz, ahogy már fent is említettük. Ha magától nem kér vizelet mintát a dokid, akkor kérd meg rá Te, ugyanis egyéb egészségügyi problémára is utalhatnak a szimptómák a petefészek cisztáktól a vesekőig.

A húgyúti fertőzéseket hólyaghurutnak és a már említett felfázásnak is szokták nevezni.

Kezelés

Valószínűleg egy antibiotikumos kúra azonnal helyre tesz, mindemellett fogyassz nagyon sok folyadékot víz és gyógytea formájában. A cickafarkfű, a kamilla, a körömvirág, a csipkebogyó jó barátod lehet ezekben a napokban.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/wellness/a47853/uti-symptom-women/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...