2018.04.07. 10:49:16 12567 313

Sima ügy! – Így „vasalj” vasaló nélkül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak olyan szerencsések, akiknek saját mosókonyhájuk van, ahol szépen elfér egymás mellett mosógép (esetleg szárítógép…), ruhaszárító, porszívó, seprű, vasaló és vasalódeszka. Utóbbi állandó készenlétben várja, hogy elsimíthassunk rajt néhány gyűrődést…

Vasalás vasaló nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás vasaló nélkül

Vagyis nem kell minden vasalás előtt, után azzal bíbelődni, hogy kinyissa, összecsukja az ember lánya. De azt hiszem, sokunk nem ilyen „mákos”, hogy saját kis mosókonyhája legyen. No, nekünk marad az állandó ki- és becsukogatás. De azt hiszem, mind az igazán szerencsések, mind a kevésbé szerencsések nevében beszélhetek, ha azt mondom, egy reggeli rohanásban a gyerek, a párunk, a saját pólónkon, ingen, nadrágon, bármilyen (vasalható) ruhadarabon megjelenő gyűrődés óriási katasztrófa tud lenni. Mert kinek van még ideje reggel vasalgatni, amikor mindjárt elkésünk…????

Ha Te sem bírod a „gyűrődést”…

… akkor van itt 3 mentőötlet, amivel tulajdonképpen vasalás nélkül megúszhatod a vasalást!:-)

Előzd meg a bajt!

Ha nem igazán szeretsz vasalni, akkor a legjobb, ha már mosás, szárítás alatt előre gondolkodsz. Hát, a szárítógépet ez esetben elfelejtheted, mert a legjobb, ha még kicsit nedves állapotban kerül ki a mosógépből a ruha. Tedd egy vállfára, igazítsd úgy, hogy ne legyen rajt gyűrődést és hagyd így megszáradni!

Fújd simára, édes!

Elő a hajszárítóval! Nedvesítsd be a problémás ruhadarabot a gyűrődés helyén és fújd szárazra, vagyis simára a ráncot! Ha mélyebb a „barázda”, húzd ki egy kicsit az anyagot és húzkodd közvetlenül a vizes folt felett a hajszárítót! Azért óvatosan, nehogy kárt tegyél az anyagban!

###Ha időben észrevetted a gyűrődést!

Ha még bőven indulás, netán a reggeli zuhany előtt észrevetted a ráncot a ruhadarabon, akkor nincs mese, vidd magaddal zuhanyozni a „göncöt”! Vagyis tedd egy vállfára, igazgasd el szépen, és lógasd fel valahova a fürdőszobában, amíg zuhanyzol. A fürdés közbeni gőz segít a ráncok „elsimításában”. Ha nem vagy az a reggel zuhanyzós típus, akkor jöhet a vízforraló! Töltsd meg vízzel a kancsót, kapcsold be, de előtte akaszd fölé a vállfára tett ruhadarabot. Ügyelj, hogy legalább 30 centiméter legyen a távolság a ruha és a forraló között! Kapcsold be a masinát és hagyd, hogy a gőz elvégezze az utolsó „simításokat”! A végén meg igyál egy teát… végülis forró víz van hozzá!:-)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...