2021.11.20. 17:52:22 4759 150

Segítség! Mit tegyek? Munka nélkül maradtam.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mai világban szinte csak az a biztos, ami már megtörtént. Nem elég, hogy a vírusfertőzés veszélye és fenyegetése még nem múlt el, de a gazdaság is a feje tetején áll. Nagyon sok cég nem tudta kiheverni az első néhány hullám okozta károkat és tönkrement végleg. Számos ember vesztette el hirtelen az állását, a saját cégét vagy vállalkozását és ezzel sajnos a megélhetését is.

Hova tovább? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hova tovább?

Kevés ember gondolkodik el azon, hogy mi történik, ha néhány hónapra kiesik a családfenntartó jövedelme. Kihez fordulhat végszükség esetén? Nagyon kevés család rendelkezik ilyen helyzetre megfelelő anyagi tartalékokkal. Mit lehet tenni? Hova forduljunk? Milyen megoldások kínálkoznak, akár átmenetileg, ha baj van? Ezekre az égető kérdésekre kerestünk most a valamennyire megnyugtató válaszokat.

Átképzési lehetőségek és alkalmi megoldások is rendelkezésünkre állnak végszükség esetén. Néhány hiányszakma, például az informatikus, folyamatosan elérhető még ebben az időszakban is. Néhány hónap alatt már elfogadható tudással rendelkeznek az ide jelentkezők, amivel biztos munka lehetőséghez jutnak. Ha most nem is szükséges azonnal, de érdemes ezen is elgondolkodni. Az ember egy plusz képzettségi okmánnyal csak több lehet. Bármikor elővehető, ha éppen az nem működik, amibe bele akarunk vágni.

Az online világ felé fordultak egyre többen, és képzik magukat, illetve indítottak olyan vállalkozást, ami otthonról, internet hozzáféréssel végezhető. Sok az olyan munkahely, ahova adminisztratív feladatok ellátására képes munkaerőt keresnek. Nem egy felsővezetői kihívás, ez tény, de ha bajban vagy, akkor minden ötlet jól jön. Az a lényeg, hogy meglegyen a napi betevő.

Ugyancsak az online világ felgyorsulásának köszönhető, hogy egyre több futár cég keres munkatársakat. Ha eddig valahol irodában ültél és hiányzott a mozgás, akkor ne legyél rest, pattanj bringára. Ha csak néhány hónapig tekersz, máris sokat tettél a saját egészségedért, és még pénzt is keresel. (Futárkodhatsz autóval/robogóval is, ha a kerékpározás nem a te világod.)

Az építőipar is folyamatosan várja a kétkezi munkásokat. Egyáltalán nem árthat, ha valaki rendesen elsajátítja a szobafestés vagy padlólerakás művészetét. Nem feltétlenül kell szakmunkát tanulni ehhez, de az egyszerű fizikai tevékenység sok év szellemi munka után igazán vérpezsdítő lehet. Izmosodsz és fejlődsz. Ha már rendeződtek a körülményeid sokkal nagyobb örömmel fogod majd a saját lakásod felújítását is kezelni.

Az egészségügyi munka nem csak a szakmai tudással végezhető feladatokból áll. A legnehezebb helyzetekben találtak ismerőseim arra a lehetőségre, hogy beálljanak vérszállítóknak. Bizony. Ez nagyon komoly felelősség és nem kevésbé társadalmat segítő munka. Lélekemelő és hasznos. Büszkék is erre, akik hónapokig ezt a tevékenységet végezték, amikor nem adódott más.

A filmipar sem tétlenkedik. Ugyan, ez a szakma is rendesen megszenvedte a koronavírust, mostanra azonban nagy erőkkel vetették bele magukat a munkába. Több nagy film forgatása is zajlik szerte az országban. A film világa egy érdekes és nagy kaland. Nem könnyű munka, sokan ezt gondolják, de fizet, és olykor nem is rosszul. Én már régóta élem ezt a világot, alkalmanként. Nekem már elengedhetetlen hobbija és kelléke az életemnek. Nevetve szoktam mondani, hogy ritka az olyan imádott hobbi, ami nem kerül egy vagyonba.

Ez a szórakozás nemhogy nem kerül semmibe, még fizetnek is azért, hogy élvezzem. Mi is lehetne ennél jobb? Hogy kikkel találkozom a forgatásokon? Meg fogtok lepődni: nyugdíjas belgyógyász, volt légikísérő, nagyon sok híres magyar színész, és nem utolsó sorban külföldi sztárok garmada. Mondanom sem kell, mennyire élvezem, hogy egy levegőt szívhatok Mel Gibsonnal vagy egy híres amerikai operatőrrel. Hát még ha beszélgethetek is velük. Megfizethetetlen!

Egy szó, mint száz, nem kell csüggedni. Megoldást az átmeneti anyagi gondokra igazán az nem talál, aki nem is nagyon keres. Fogjuk meg a munka végét, és csináljuk, bármi is legyen az. Fejlődünk és tanulunk mindenből. Hosszútávon pedig minden ilyen szakasza az életünknek csak hasznunkra válik és jobb emberekké formál minket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...