2021.03.11. 15:59:37 9194 238

Saját otthon vs. albérlet - melyik a jobb? Érvek és ellenérvek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egyszerű eldönteni, hogy az ember saját lakásba, házba, vagy inkább albérletbe fektessen, főként, ha éppen még az élet indításnál tart. A hitelezők a lakás mellett voksolnak, a lakástulajdonos kiadók az albérlet mellett, a többiek pedig amellett, ami nekik bevált. Nézzük az érveket, hogy könnyebb legyen a döntés!

Albérlet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Albérlet

Hová megy a pénzem?

A leggyakrabban előkerülő érv, amit többnyire a saját otthon vásárlása mellett tesznek le, hiteles vásárlás esetén is, hogy az albérlet ára olykor kitudja futni a lakásrészlet árát és évekkel később „van cserébe valamid”. Ez valós és igaz, a saját otthon a hiteled végén valóban a tied – azonban, míg az albérlet a bérleti díjon és a rezsin felül általában nem jár más költségekkel, addig egy házon mindig lesz mit csinálni és a saját lakásban is számíthatunk időnként váratlan, de nagy költségekre is.

Tehát azt kell mérlegelnünk, hogy a kiszámíthatóság fontosabb, vagy belefér egy kis rizikó, a tulajdonért.

Ízlés béli kérdések

A saját tulajdonod teljes mértékben egyedi ízlésedre és kényelmedre formálhatod, míg egy albérletben általában vannak megkötések. Ám ne felejtsd el, hogy házadban az állapot őrző javításokat, festéseket és minden mást, neked kell megoldanod, míg az albérletben többségében a tulajdonosra hárulnak ezek a feladatok - illetve közös megegyezéssel rád, de ebben az esetben az ízlés kérdés is nyitottabb szokott lenni. Így hát a költség kontra kényelem is felmerül, mint döntés.

Labilis piac

Míg a hitelek bedönthetősége, rizikója, változó kamatozása és más, rajtunk többségében álló gazdasági körülmények sokakat elriasztanak a saját otthon vásárlásától, ne feledkezzünk meg arról, hogy az albérlet árak is ki vannak szolgáltatva a piacnak. A vírushelyzet során hatalmas esés következett be az albérletpiacon, és pont így történhet váratlan esemény, ami a másik irányba lendíti a mutatót.

A bizonytalanság és a lekötöttség

Míg a saját házadban nem igen kell attól tartanod, hogy egyik napról a másikra költöznöd kell, új lakhelyet keresned, mert a tulajdonos az eladás mellett döntött, másik bérlőt talált, észszerűtlen áremelést tervez vagy akár ő maga használná ingatlanát, addig az albérlet esetében ez a lehetőség még korrekt szerződés esetén is fennáll – csak némi türelmi idővel. Ám ha még bizonytalan vagy a jövőtervezést illetően, egy saját lakás túl nagy kötöttség lehet – ha például másik városba, vagy külföldre költöznél, nehezebb dolgod lesz, mintha fel kellene mondanod egy albérletet.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.