2018.11.09. 13:57:57 15895 397

Saját készítésű, kézműves csoki ajándékba? Miért ne!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Saját magad is alkothatsz magvakkal, aszalt gyümölcsökkel dúsított finom és rendkívül mutatós, kézműves csokoládét, ráadásul a piaci ár töredékéért. A saját ízlésed szerint feldíszítheted, egyedivé teheted. Ha ajándékba szeretnéd adni, akkor is tökéletes!

Kézműves csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézműves csokoládé

Kézműves, kókuszvajas csokoládé

Hozzávalók egy kb. 200 g-os táblához:

  • 1 bögre kókuszreszelékből készült kókuszvaj - nem kókuszolaj, a receptjét alább megtalálhatod, Te magad elkészítheted!
  • 100 g étcsokoládé (minimum 70%-os, jó minőségű)
  • olajos magok, aszalt gyümölcsök, kakaóbab, virágok, levelek stb.
  1. Vízgőz fölött kezdd el melegíteni a csokoládét.

  2. Ha friss a kókuszvajad, akkor kanalazd bele a már olvadt csokiba, és kevergesd 2 percig.

Ha kemény a vaj, akkor tedd bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba és várd meg, amíg megolvad, hogy ki tudd szedni az üvegből, és úgy melegítsd tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozz, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég.

  1. Kibélelünk egy formát sütőpapírral – nálam 11 x 21 cm-es. Ennél lehet kicsit nagyobb, de kisebb semmiképpen, mert akkor nagyon vastag lesz a csokitábla, és nem bírod eltörni.

  2. Ha már egyneművé és folyóssá vált a kókuszos csokimassza, akkor a formába öntjük.

  3. És most jön az őrület: szórjuk meg magokkal, szárított gyümölccsel. Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.

A kókuszvaj elkészítése

Hozzávalók kb. 1 bögre kókuszvajhoz:

  • 2 1/2 bögre kókuszreszelék (200g)
  • nagy teljesítményű késes robotgép
  1. A kókuszreszeléket a gépbe tesszük és, nagy fokozaton elkezdjük pörgetni. 2-3 perc után már látni fogjuk, ahogy a kókusz viselkedése megváltozik, elkezdenek összetapadni a szemek, majd szép lassan kezd masszává válni a dolog úgy az 5. perc környékén.

  2. Hagyjuk a gépet, hogy tegye a dolgát, de az 5. perc után valószínűleg már egy-egy szünetet kell tartanunk, hogy a gép falára tapadt darabokat spatulával lekapargassuk. Ne csüggedjen a lelkesedés, kókuszvaj lesz belőle – akárki meglássa! A 15. perc környékén már nagyon szépen kezd kirajzolódni előttünk, hogy bizony ez kezd folyékony állományú lenni. Jó úton járunk, még pár perc és kész.

  3. Tegyük lezárható üvegcsébe, mindenképpen torkoskodjunk be belőle pár teáskanálnyit, mert frissen a legfinomabb.

Receptek: hovalettavaj.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?