2021.04.27. 09:45:00 7799 224

Röviden az érzelmi megcsalásról - Valóban létezik ilyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A párok mindkét tagjának határozott elképzelése van a megcsalásról, ami szerencsés esetben közel áll egymáshoz. De mi a helyzet akkor, amikor nem ugyanazok a dolgok számítanak hűtlenségnek a két fél értelmezése szerint?

Boldogtalanul - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogtalanul

Mit gondolsz, ha nem történik fizikai érintkezés, akkor az nem is igazi megcsalás? Mi van akkor, ha egy kicsit mélyebb lesz az a szoros barátság? Az érzelmi indiszkréció bizony fájdalmat okozhat a partnerünknek!

Az érzelmi megcsalás

Plátói „barátság” a munkahelyen? Titkos üzenetek egy harmadik félnek? Az érzelmi megcsalás minden olyan nem szexuális intimitást magába foglal, amit nem a hivatalos párunk felé irányul. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a legjobb barátainknak nem önthetjük ki a szívünket, de azt vegyük intő jelnek, ha azt reméljük, hogy valami nem fog a párunk tudomására jutni.

Amikor a két fél eltérően gondolkodik a megcsalás fogalmáról, akkor is szembesülhet a párkapcsolat kötődési sérülésekkel. Ez az esetben áll fent, amikor az egyik fél megsérti a másik elvárásait, emiatt fontos lenne tisztázni, hogy mi az a határ, amit nem szeretnének átlépni.

Hogyan leplezhető le az érzelmi viszony?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: egyszerűen csak üljünk le szemtől-szemben a partnerünkkel és osszuk meg vele a gyanúnkat. A legjobb, ha aggodalmainkat tényszerűen tálaljuk a probléma észlelésekor, hiszen az érzelmi támogatás harmadik személynél történő keresése a testi meghittségre is hatással lehet. Beszéljük át, miért nem érzi szükségesnek partnerünk hozzánk fordulni bizonyos érzéseivel.

Van visszaút: Így kezelhető az érzelmi megcsalás!

A bizalom az őszinteségen alapul. Ha ez az egyik fél részéről elveszik, fontos kérdés, hogy képes és hajlandó-e a sértett fél a megbocsátás fájdalmas folyamatán végigmenni. Másik tisztázandó kérdés, hogy az érzelmi megcsalásban részt vevő fél vajon tényleg ebben a kapcsolatban akar maradni, ahonnan valamilyen okból már kikacsintott?
Ha mindkét fél egyértelműen folytatná a kapcsolatot, akkor a kapcsolat újjáépíthető tiszta és világos kommunikációval!

Sajnos ez egy nagyon bonyolult út, amin az adott két ember csak közösen tud végigmenni. A megcsaló félnek ugyanis tudomásul kell vennie, hogy milyen károkat okozott a kapcsolatában, majd le kell győznie a bűntudatát is. A megcsalt fél pedig folyton azt kutathatja, hogy mi volt a megcsalás valódi oka, ehelyett pedig egy idő után a bizalom helyreállítása a legcélravezetőbb lépés. Mindezt lehetőleg vádaskodás és kiabálás nélkül lenne jó megtenni.

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...