2017.09.12. 12:00:31 42478 400

Ropogós, de nem égett - így lesz tökéletes a bacon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen egyetértünk a goodhousekeeping.com oldallal, a bacontől valóban minden sokkal finomabb lesz. A tojásos reggeli kevésbé unalmas, és tutira jól laksz vele, a hamburger, a pizza, a szendvicsek pedig így lesznek egy kicsivel többek az átlagosnál. Mindez persze csak akkor igaz, ha a bacon tökéletesen ropogós. 3 módszer, amivel ezt elérheted!

Ropogós bacon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós bacon

Ezekkel a baconös házi praktikákkal Neked is rendelkezned kell! ;)

Serpenyőben

Én általában ezt az elkészítési módot szoktam választani, utána a bacon zsírjában meg lehet még sütni a tojást is ugyanabban a serpenyőben. Szóval ideális módszer. Akkor jársz el jól, ha egy vastagabb aljú, rozsdamentes acél serpenyőben pirítod a baconöd. Hideg serpenyőben fektesd egymás mellé a szeleteket, közepes vagy annál egy kicsit kisebb lángon kezdd el pirítani, és forgasd meg egy fém csipesszel rendszeresen. A fém csipesszel könnyebb a hosszabb darabokat is egyszerre megfordítani, mint mondjuk egy villával vagy spatulával.

Süsd, amíg egyenletesen meg nem pirult, olyan ropogósra, ahogyan Te szereted. Ezután fektesd őket egy papírtörlővel letakart tányérra, és tálald, miután a felesleges zsír lecsepegett. Ez mehet tojás mellé, vagy akár tojásos szendvicsbe, hamburgerbe, sült hús tetejére, meleg salátába, sőt, akár főzelék feltétnek is jó!

Mikrohullámú sütőben

Nem tartozom azok közé, akik a mikrót főzésre használják, de ha Te szimpatizálsz a dologgal, akkor hajrá! Így csináld:

Egy mikróbarát lapostányérra tégy 2-3 réteg papírtörlőt, majd fektess egymás mellé annyi bacont, amennyi elfér. Úgy helyezd el őket, hogy minden szelet bacon sovány része az előző zsíros részére fekszik. Takard le egy réteg papírtörlővel, majd tedd a mikróba 2 percre. Vedd ki, és ellenőrizd. Tedd vissza további 1 percre, majd további 1 percenként nézd meg, hogy elkészült-e már. Amikor ellenőrzöd, óvatosan emeld fel a papírtörlőt, nehogy rád fröccsenjen a zsír. Ha elkészült, tedd át egy tiszta papírtörlőre, és tálald, miután felitattad a felesleges zsírt.

Sütőben

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Míg ez megtörténik, helyezd el a bacon szeleteket egy fém tepsiben, úgy hogy mindegyik szelet húsos felét fedje a következő szelet zsíros része. Helyezd a tepsit a felülre a sütőben, és kb. 25 percig süsd. Kb. Fél időnél tedd le az alsó rekeszbe. Amikor elkészült és olyan ropogós, ahogy te szereted, helyezd el őket papírtörlővel bélelt tányéron, csepegtesd le, majd tálald.

Ehhez a módszerhez akkor érdemes folyamodni, ha sok bacont akarsz ropogósra sütni, például, amikor vendégek jönnek.

A fent leírt módszereket videón is megtekintheted a forrás oldalon: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.