2017.09.04. 11:00:02 12955 330

Romlott, de nem használhatatlan! – Ne öntsd ki azonnal a megsavanyodott tejet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legjobb helyeken, a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordul, hogy egy-egy élelmiszer szavatossági ideje lejár, megromlik. Lehet, hogy ez a bizonyos élelmiszer épp a tej. Ilyenkor, ha fájó szívvel is, de kénytelenek vagyunk kiönteni a „megfáradt” fehér italt. Pedig lehet, nem kellene…

Tej - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tej

Mert nem is hinnéd, de a romlott tej igazi csodaszer a házban és a ház körül is!

Riaszd el a rágcsálókat!

A mezei egerek, pockok, vakondok ki nem állhatják a savanyú tej illatát. Ha a kertedet, virágaidat ezek a kis apróságok sikeresen feldúlják, vedd fel ellenük a harcot! Áss egy kis lyukat a kertben, ha lehet, valahol az egyik túrás környékén, és önts bele romlott tejet, majd temesd be a lyukat. A pimasz kis rágcsálók hamarosan új lakhely után néznek majd.

Elő az ékszerekkel!

Vagyis ha nem is mindegyikkel, az ezüstökkel mindenképpen, főleg, ha éppen tisztításra szorulnak! Tedd az ékszereket egy edénybe, önts rá a régi tejből, és hagyd állni egy éjszakát, majd másnap alaposan öblítsd le meleg vízzel. Ha úgy gondolod, először valamilyen kisebb, kevesebbszer viselt darabon teszteld, hatékony-e a módszer!

Viszlát, áfonyafolt!

Az áfonya finom, de ha foltot hagy, az több, mint szörnyű! Ha mégis megesett Veled ez a szerencsétlenség, a megsavanyodott tej itt is csodákra lehet képes! Tegyél belőle a foltra, vagy akár az egész ruhát is beáztathatod a fehér italba. Sőt, ha beszáradt folttal van dolgod, egy éjszakára hagyd is állni a ruhadarabot a tejben. Másnap öblítsd ki, majd mosd ki a szokásos módon!

Tüntesd el a vízkövet!

Ha már semmivel nem sikerül eltüntetni a vízkövet a WC-kagylóról, próbáld ki a tejes módszert! Csak öntsd bele a „túlfutott” szavatossági idejű nedűt a toalettbe, hagyd hatni egy kicsit, dörzsöld át még egyszer a WC-kefével és öblítsd le. Nem épp a legillatosabb, de egész hatékony megoldás!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.