2023.05.20. 08:48:59 6554 259

Repülőre kell ülnöd? Ezekre érdemes figyelned!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a nyaralásukat, gondolva arra, hogy a megérdemelt pihenésüket ily’ módon kedvezőbben tudják megoldani. Mi most a repülőn való utazást vesszük górcső alá: mire ügyeljünk elinduláskor, valamint a fedélzeten és hogyan tegyük kényelmesebbé a “szárnyalást”.

Repülőgép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Repülőgép

Figyelnünk kell arra, mitől jelezhetnek a reptéri detektorok. Még a cipőnk is lehet annak az oka, hogy sípol a berendezés, ha áthaladunk rajta. A másik kellemetlen élményt az okozhatja, ha nem tudjuk, mekkora flakont engednek fel a repülőre, amiben a kozmetikumaink, krémünk, samponunk van, illetve ne vigyük magunkkal a kedvenc manikűr készletünket sem. Borzasztó fájdalmas lehet megválni ezektől, ha nem engedik fel őket a repülő fedélzetére.

Gondolnunk kell arra, hogy a repülőn mindig hűvösebb van. Ha az utastérben van nálunk egy plusz kardigán, akkor nem fogunk megdermedve megérkezni az úticélunkhoz. Hosszabb útra jó, ha nyakpárnát is viszünk magunkkal. Így nem fog elgémberedni a nyakunk alvás közben. Amikor felszállunk a repülőre mindig hallgassuk meg az utaskísérő utasításait és a vészhelyzeti tudnivalókat, méghozzá nagyon figyelmesen, mert ez életet menthet. Előfordult olyan repülőszerencsétlenség, ahol az utas kifejezetten megerősítette, hogy csak azért élte túl a balesetet, mert meghallgatta és megjegyezte mit kell tennie, így nem veszítette el a lélekjelenlétét. Nagy valószínűséggel, nem lesz erre szükségünk, de ne ezen múljon az életünk.

Arra fontos odafigyelnünk, ha repülőre szállunk, hogy ne viseljünk túl szoros lábbelit/ruházatot. A feszülő farmer nagyon jól mutat, de kényelmetlen a repüléshez. Olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyek nem akadályozzák a vérkeringést. A testünk 10 000 méteres magasságban több ponton megdagadhat. Ilyen körülmények között nagyon kényelmetlenül érezheted magadat, illetve fennáll a vénás trombózis esélye is, amit érdemes elkerülni.

A gépeken jóval szárazabb a levegő, mint a földön a szabadban. Ez azért van, mert nagy magasságban alacsonyabb a páratartalom, az utastérben keringetik a levegőt. Ez zavarhatja azokat, akik kontaktlencsét viselnek, ezért érdemes erre az útra esetleg a szemüveget választani. Könnyen éghető anyagok a vászon és a pamut. Bár egy repülőn nem túl gyakran üt ki tűz, jó ha tudjuk, hogy a vastagabb szövésű anyagok nehezebben kapnak lángra, tehát érdemes lehet ilyet viselnünk.

A magas sarkú cipő rendkívül csinos és mutatós, de a repülőút alkalmával nem túl praktikus, válaszd inkább a kényelmesebb lábbelit! Ez még akkor is hasznodra válhat, ha a repülőről kell időben kijutnod baleset esetén, mert egy magasabb sarkú változat biztos, hogy nem fogja megkönnyíteni a dolgod.

Bonyolult és csatos ruhák. Lehet, hogy szereted őket és divatosak, de nagyon megnehezíthetik a dolgodat egy repülőn, elég csak a szűkös mosdóra gondolnunk. Rendkívül kényelmetlen és hosszadalmas lehet ezektől a ruhaneműktől megszabadulnod, míg elvégzed a dolgodat. Ne nehezítsd meg az életedet teljesen feleslegesen.

Parfüm és izzadás. Csak gondolj bele, mennyire zavarna téged, ha olyan utas mellé kerülnél, aki imádja a saját parfümjét és ezt nem is rejtené véka alá. Ennél már csak az a rosszabb, aki teljesen zárt és rosszul szellőző ruhát visel, amelyben melletted izzadja végig az utat. Figyeljünk oda magunkra és egymásra a repülőn is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...