2019.08.01. 10:01:36 8826 268

Repülési etikett – Élni és élni hagyni, odafönn is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fő szabadságolások alatt az is repülőre ül, aki még korábban soha, vagy csak nagyon ritkán. Természetesen nem ezen múlik a jómodor, vagy a légtéri etikett betartása, de talán nekik megbocsáthatóbb, ha nem gondoltak bele korábban, hogyan viselkedjenek repülés közben. Szóval itt van néhány tipp, kezdőknek, haladóknak és azoknak, akik jobb fejek akarnak lenni a többieknél. Így viselkedj a repülőn, hogy mindenkinek jó legyen!

Utazás repülővel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás repülővel

Alapvetően elv legyen, ahogy bármely társadalmi közegben, a repülőgép fedéleztén is igyekezz úgy viselkedni, ahogy te magad is szeretnéd, hogy viselkedjenek veled. Ha úgy érzed, hiábavaló a példamutatásod, nagyon tévedsz. Ha mindenki érezné a példamutatás fontosságát, nem lenne kinek példát mutatni…

Személyi higiénia és egyéb szagok

Hát, meleg van. Igen, van, hogy órákig kell várni a reptéren várni. Előtte ráadásul pakolás, rohanás, időhiány, alváshiány alapozza meg a várakozást. Szóval kifejezetten figyelj, hogy ne a fogmosáson spórold meg azt a két percet és a zuhany se maradjon ki. Ez ugyanis nem csak a szomszéd székben ülőknek, de neked is rém kellemetlen lesz egész úton. Dohányozni pedig tilos, nem véletlenül.

Csapod, nem csapod?

A kényelmet szolgáló ülésdöntés funkció a leggyakoribb konfliktus alap repüléskor. Érthető, hogyha fáradt vagy, vagy kényelmetlenül ülsz, próbálod megoldani a helyzeted: meghúzod a kart és hátra dőlsz egy jó kis pihentető pozícióba. Ám ezt legtöbbször csak a pilóta tudja úgy megtenni, hogy ne valakinek az ölében landoljon… Tehát tedd fel nyugodtan az udvarias kérdést a mögötted ülőnek, hogy zavarná-e, ha hátrébb dőlsz. Értékelni fogja az udvariasságod és nem fekszel bele kéretlenül az intimszférájába.

Szépen, lassan, gondosan

Nincs azzal semmi baj, hogy szeretnél mindent alaposan és jól megfontoltan intézni, ráadásul végre pihenni mész, jogod van egy kicsit lazítani a tempón. Viszont, az utazóközösség többi tagja is szeretne egyszer túl lenni az utazgatáson. Tehát a lehetőségekhez képest, próbáld nem túl hosszúra nyújtani ki- és beszálláskor a pakolászást. Kiszálláskor, ha úgy érzed, neked több időre van szükséged, akár kényelmi okokból, elkezdhetsz egy kicsikét hamarabb készülődni, így nem tartod fel a bentebb ülőket.

Gyalog galopp és túra 10000 méteren

Az ember nagyjából tisztában van a saját természetével és igen, vagyunk úgy néhányan, hogy két óra egyhelyben ülésnek már a gondolatától is fel kell állnunk. Ha magadra ismertél, próbálj úgy helyet foglalni, hogy folyosó melletti székre ülj. Neked is egyszerűbb, a széktársaidnak is kisebb megpróbáltatás, mintha percenként mászna át rajtuk valaki, az egyébként is szűkös helyen. Ha helyválasztás nem opció, élőben még mindig megegyezhetsz valakivel egy optimális székcserében.

Lazító és nem lázító italozás

Vannak járatok, ahol korlátlan italfogyasztás van. Ezzel könnyű mellé nyúlni, mert a nyomáskülönbségnek köszönhetően az alkohol hatása felszorzódik és hamar elérhetjük a kritikus pontot. Sajátunkat és a másokét is. Tehát, ha le is kell gyűrni valahogy az izgalmat, tartsd szem előtt, hogy a mérték érték és hogy a másnaposság nem jobb külföldön sem!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...