2019.08.07. 15:49:40 9425 306

Rendmánia – Ismerkedjünk meg a KonMari japán módszerrel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy japán hölgy könyve nyomán egyre-másra születnek a rendszerezés és a selejtezés témákat boncolgató „hogyan csináld” kis videók. Szinte világméretű jelenséggé vált a radikális filozófia elsajátítása, ami a rend eddigi fogalmát célozza meg gyökeresen megváltoztatni. Te is hallottál már róla, de nem biztos, hogy nevet is kaptál a módszer mellé.

Rendszerezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszerezés

Marie Kondo a művében kifejti, hogy miért nézi rossz szemmel a felesleges cuccokkal teli zsákokat, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük. Ismerjük meg részletesebben elméletét:

Rendrakás előtt selejtezzünk!

Méghozzá ne helyiségenként, hanem tárgyakat kategorizálva érdemes haladni. Azaz a lakás egészét nézve kell túljutni egy-egy kategórián.

Válts szemléletmódot!

Tartsd azokat a tárgyakat szem előtt, amiket mindenképp meg akarsz tartani, ne pedig azokra koncentrálj, amiknek mennie kell.

A rend a cél, nem a rendrakás!

Rakj rendet egy lépésben és lehetőleg mindörökké…apránként, helyiségenként haladva állandóan kezdheted elölről a kört. Kondo szerint egy nagy lökéshullám elég ahhoz, hogy ne jussunk vissza a régi zsúfoltsághoz.

A rend ne a tárolókról szóljon!

A bonyolult és sok tárolási lehetőséget felejtsük el! Részesítsük előnyben az egyszerű dobozokat és szekrényeket. Minél több lehetőségünk van pakolni, annál több haszontalan kacatot halmozhatunk fel. A hasonló dolgokat pedig egy helyen együtt kellene tárolnunk.

Rendszerezz jó sorrendben!

Első körben a ruhaneműk – ezek mind összehajthatók -, majd a könyvek és iratok - amikből csak minimális kellene egy-egy háztartásban - kerüljenek sorra. Csak ezek után menjünk tovább az egyre kisebb dolgok felé haladva.

Határolódj el a személyes jellemződtől!

Törekedj arra, hogy pontosan kövesd a módszerét, a kis kilengés sem megengedett a rend megtartásának érdekében.

Lehetsz szentimentális, de engedd el!

A kiselejtezett holmikat egy úgynevezett elválási ceremóniával is elindíthatjuk az új utazásukra. A rend azért kell, hogy jól érezhesd magadat a mindennapjaidban, így a rendrakás sem szabad, hogy frusztráló legyen! Inspirálódj a függőleges tárolást bemutató videókból; élesben pedig elő a kedvenc nyugtató hatású zenéiddel!

Forrás: thespruce.com/the-konmari-method-4138610

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...