2020.08.29. 14:20:49 8090 244

Rendezd át a gyerekszobát! Utolsó perces tippek, a tökéletes iskolakezdéshez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyakunkon a sulikezdés, ami azt is jelenti, hogy vége a nyárnak és a nyári szünetnek. A gyerekeknek ez általában nem a legkedvencebb időszakuk, ám a szobájuk átrendezése megfelelő átmenet jelenthet a nyárból az iskolába!

Gyerekszoba íróasztallal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba íróasztallal

Készítsük fel a kicsiket, hogy vége a nyári nagy szabadságnak, és indul újra a tanulás! A gyerekszoba berendezése, átrendezése pedig nem csak ebben segít, de jóval praktikusabbá is válik a terület a tanuláshoz. Lássuk, miket érdemes még akár az utolsó pillanatban lecserélni, beszerezni, átrendezni.

Minél kevesebb fölösleges holmi!

Nőnek a gyerekek a nyáron, mint a gomba, így a ruhákból biztosan lesz olyan, amit ideje elajándékozni vagy kidobni. Ahogy telnek az iskolaévek, a korábban izgalmas játékok is aktualitásukat vesztik, szabaduljunk meg ezektől is. Amiről tudjuk, hogy évek óta nem volt előszedve, nyugodtan zsákoljuk/dobozoljuk be és tegyük a tárolóba. Ha a gyermeknek a következő hónapokban sem hiányzik, mehet a kukába. Sokkal kevesebb holmi között sokkal könnyebb rendet tartani! A rend pedig segíti a harmóniát, a koncentrációt.

Sok tároló és sok polc

A még használatban lévő holmikat kosarakba, tárolókba gyűjtve könnyen rendben tarthatjuk. A könyveknek is legyen elég helye és ha van egy-két a gyermekünk szívének kedves dísztárgy, azok se az íróasztalon foglalják a helyet! Egy-egy kis polc felszerelése nem ördöngösség, de akár szuper fali tartókat is vásárolhatunk. Mindennek legyen helye, mert a káosz sarkoktól és kupi-fiókoktól csak így szabadulhatunk meg.

Szennyeskosár és szemetes

Jóval nagyobb sikereket érhetünk el a rendre nevelésben, ha megkönnyítjük azt. Egy aprócska szennyestartó a gyerekszobába és máris nem a földön hevernek a ruhák. Egy kis kuka az asztal mellé és a papírfecnik nem várják hónapokig, hogy kivigye őket a csemete.

Rugalmas és sokoldalú eszközök

A gyerekszoba általában nem túl nagy méretű, ezért érdemes minden helyet jól kihasználnunk és ha van rá lehetőség, többfunkciós tárgyakkal berendeznünk. Az ágy alatti területet használhatjuk tárolásra és ha ehhez fiatalos dizájnban készült karton dobozokat használunk, akkor még fel is dobtuk a teret! Hogy mit tegyél bele? Nyáron a téli ruhákat és fordítva. Esetleg strandjátékot, görkorcsolyát télen. A könnyen áthelyezhető, mobil bútorok jól jönnek, ha teret akarunk nyerni egy kis játékhoz!

Legyen könnyen elérhető

Bár helykihasználást tekintve kevésbé tűnhet praktikusnak, mégis igyekezzünk alacsony bútorokat választani. A gyermekszoba tulajdonosa csak ekkor éri el megfelelően az összes holmiját, márpedig, hogy tarthatna rendet, ha nyújtózkodnia, székre állnia kell? A ruhák remekül elférnek egy nagyobb komódban is, nem muszáj hosszú polcos szekrényt állítanunk be. Ezeken a praktikus pontokon túl pedig az is fontos, hogy az alacsony bútorok barátságossá, átláthatóvá teszik a helységet. A tanulás is könnyebben megy majd kellemes környezetben!

Az íróasztal a tanulásé

Ha mindennek helyet teremtettél, akkor az íróasztalon és benne sem kell már helyet szorítani játékoknak, dísztárgyaknak. Ezek mind csak elvonnák a gyermek figyelmét a leckéről.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?