2019.12.18. 16:33:09 9791 312

Reggelizz a Nyilassal, és tartsatok gofri-partit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az édesen és sósan is remekül variálható étel tökéletes választás sokunknak a Nyilasokon kívül reggelire. Főleg akkor jusson eszünkbe, amikor egy laza reggelt akarunk tartani, és még órákkal ébredés után is pizsiben flangál a fél család. Nosza hát, gyűljünk össze a konyhában egy vidám gofri sütésre!

Epres gofri - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres gofri

Szalonnával, tojással, sajtokkal és zöldfűszerekkel is mesés, de akinek kisgyermeke van, az tudja, hogy a lekváros variációk nagyobb sikert fognak aratni. Most az állandó időhiányban szenvedő édesanyáknak is kedvezve egy gyorsan elkészíthető receptet osztunk meg veletek:

Gyors gofri (waffel) (eper)lekvárral

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 ek. cukor
  • 4 tk. sütőpor
  • ¼ tk. só
  • 2 db tojás
  • 1 ¾ csésze tej
  • ½ csésze növényi olaj
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • ½ csésze eper- vagy más házilekvár

Elkészítés:

Egy nagy tálba borítsunk bele minden száraz hozzávalót, és lazán keverjük is össze. Ehhez a keverékhez aztán adagoljuk bele a tejet, a tojásokat és az olajat is. A tojásokat előtte fel is verhetjük. Keverjük ki az összes hozzávalót tartalmazó tésztaalapunkat addig, amíg pici csomók maradnak csak.

Előmelegített gofrisütőben süssük ki adagonként a tésztát, majd kanalazzunk rá a család kedvenc lekvárjából. Fogyasszuk el frissen azon melegében! Így magában is finom, de a lekvár lecserélhető szinte bármilyen édes „feltétre” az ízlésünk szerint.

Aki rendelkezik corndog készítő géppel, az elkészítheti kicsit extrább formában is ezt a reggelit:

A corndog-sütő mélyedéseinek megtöltése közben az alsó rész még nyers tésztájára halmozhatunk némi lekvárt, csak utána csukjuk össze a sütőt. Miután megsültek a töltött kis „hurkák”, pálcikára tűzve is kínálhatjuk a kicsiknek.

Forrás: sweetcsdesigns.com/jam-stuffed-waffle-pops/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...