2017.12.22. 11:01:17 11966 346

Reggeli gyomorkorgás – Nem mindegy, mivel csillapítod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli az egyik, ha nem a legfontosabb étkezésünk – tudjuk ezt könyvekből, újságokból, egészséggel foglalkozó internetes oldalakról, sőt, még mozi- vagy tévéfilmekből is. És persze, az sem mindegy, mit veszünk magunkhoz a korai órákban. Mert legyen finom, de egészséges is, meg tápláló éééés…

Egészséges reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges reggeli

Hiába figyelünk oda a fenti kitételekre, ha az adott étel éhgyomorra való fogyasztása nem ajánlott, mert mondjuk gyomorégést, gyomorfájdalmat okoz. Ebben az esetben jópár kellemetlen percet, órát okozunk magunknak a délelőtt, vagy akár az egész nap folyamán. Mert bizony vannak olyan étkek, amik fogyasztása éhgyomorra nem ajánlott. Lássuk a listát!

Ezeket ne edd éhgyomorra, ha jót akarsz magadnak!

Szereted a joghurtot?

Naná, hogy igen! Hiszen finom, és a benne lévő tejsavbaktériumok jót tesznek a bélflórának. Ám ha éhgyomorra esszük, a gyomorsav galádul „leszámol” ezekkel a baktériumokkal.

Tele C-vitaminnal!

Bizony, a citrusos gyümölcsök, mint narancs, grapefruit, mandarin és társaik tele vannak a szervezet számára nélkülözhetetlen C-vitaminnal. Ám ha ebből fogyasztunk éhgyomorra, a nyálkahártyánk, gyomrunk, nem biztos, hogy hálás lesz érte. Gyomorsavban nem lesz hiány, az biztos!

Viszlát, péksütik!

Ugye, milyen finom volt reggel az a frissen vásárolt túróstáska, vagy lekváros bukta? És ugye, mennyire fájt utána a gyomrod? Persze, hiszen az élesztős dolgok nem igazán tesznek jót a pocakunknak, reggel, éhgyomorra meg pláne nem. Hiszen fogyasztásuk erős puffadáshoz vezethet!

A paradicsom egészséges…

… csak nem reggelire. Ha csak magában eszed, esetleg túl sokat fogyasztasz belőle, nagy valószínűséggel gyomorfájdalommal, és nem kevés mennyiségű gyomorsavval töltöd majd a délelőttöd nagy részét!

Tartogasd inkább vacsorára!

Az uborka szintén tele van testünk számára fontos anyagokkal, vitaminokkal. Ám reggeli fogyasztása inkább kerülendő, mivel gyomorégést, puffadást okozhat!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!