2017.12.22. 11:01:17 11915 346

Reggeli gyomorkorgás – Nem mindegy, mivel csillapítod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli az egyik, ha nem a legfontosabb étkezésünk – tudjuk ezt könyvekből, újságokból, egészséggel foglalkozó internetes oldalakról, sőt, még mozi- vagy tévéfilmekből is. És persze, az sem mindegy, mit veszünk magunkhoz a korai órákban. Mert legyen finom, de egészséges is, meg tápláló éééés…

Egészséges reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges reggeli

Hiába figyelünk oda a fenti kitételekre, ha az adott étel éhgyomorra való fogyasztása nem ajánlott, mert mondjuk gyomorégést, gyomorfájdalmat okoz. Ebben az esetben jópár kellemetlen percet, órát okozunk magunknak a délelőtt, vagy akár az egész nap folyamán. Mert bizony vannak olyan étkek, amik fogyasztása éhgyomorra nem ajánlott. Lássuk a listát!

Ezeket ne edd éhgyomorra, ha jót akarsz magadnak!

Szereted a joghurtot?

Naná, hogy igen! Hiszen finom, és a benne lévő tejsavbaktériumok jót tesznek a bélflórának. Ám ha éhgyomorra esszük, a gyomorsav galádul „leszámol” ezekkel a baktériumokkal.

Tele C-vitaminnal!

Bizony, a citrusos gyümölcsök, mint narancs, grapefruit, mandarin és társaik tele vannak a szervezet számára nélkülözhetetlen C-vitaminnal. Ám ha ebből fogyasztunk éhgyomorra, a nyálkahártyánk, gyomrunk, nem biztos, hogy hálás lesz érte. Gyomorsavban nem lesz hiány, az biztos!

Viszlát, péksütik!

Ugye, milyen finom volt reggel az a frissen vásárolt túróstáska, vagy lekváros bukta? És ugye, mennyire fájt utána a gyomrod? Persze, hiszen az élesztős dolgok nem igazán tesznek jót a pocakunknak, reggel, éhgyomorra meg pláne nem. Hiszen fogyasztásuk erős puffadáshoz vezethet!

A paradicsom egészséges…

… csak nem reggelire. Ha csak magában eszed, esetleg túl sokat fogyasztasz belőle, nagy valószínűséggel gyomorfájdalommal, és nem kevés mennyiségű gyomorsavval töltöd majd a délelőttöd nagy részét!

Tartogasd inkább vacsorára!

Az uborka szintén tele van testünk számára fontos anyagokkal, vitaminokkal. Ám reggeli fogyasztása inkább kerülendő, mivel gyomorégést, puffadást okozhat!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...