2017.05.04. 12:00:18 13442 385

Rakott csirkemell receptekből sosem elég! Itt az egyik kedvenc!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csirkemell az egyik legsokoldalúbban elkészíthető húsfajta, és mivel mindenhol lehet kapni, ezenkívül olcsó is, ezért gyakran kerül a család elé. Köztudott azonban, hogy a csirkemell könnyen kiszárad, ha nem vigyázunk. De nem ezzel a recepttel!

Rakott csirkemell - parmezános, paradicsomos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rakott csirkemell - parmezános, paradicsomos

Zöldséggel, sonkával rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 kisebb vagy közepes szelet csirkemell
  • 2 kaliforniai paprika
  • 8 szelet bacon
  • 8 szelet gépsonka
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • só, bors
  • Tejföl
  • olaj

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket egymás mellé. Mindegyikre ráhelyezünk fél szelet bacont, kaliforniai paprika szeleteket, fél szelet gépsonkát, nagyon vékonyra szelt vöröshagyma karikákat, paradicsomkarikát, gépsonkát, tejfölt, sajtot, fél szelet bacont.

A szépen megrakott csirkemelleket a sütőbe tesszük és 180 fokon sütjük 30 percig, majd további 10-15 percig pirítjuk 200 fokon. Rizzsel, burgonyával vagy salátával tálaljuk.

További ötletek rakott csirkemellre:

Parmezánnal, paradicsommal rakott csirkemell

A csirkemellre paradicsom karikákat és parmezánsajtot rétegzünk.

Padlizsános rakott csirkemell

A csirkemellre nagyon vékonyra karikázott padlizsánt, fokhagymát, paradicsomot, oregánót, bazsalikomot és mozzarella sajt szeleteket rétegzünk.

Sajtos-tejfölös

Mint a lángos. :) A csirkemellre tejfölt kenünk, és reszelt sajtot szórunk, így sütjük meg.

Dubarry csirkemell vagy olyasmi :)

Előre megpárolt karfiolt vagy brokkolit, besamelmártást és sajtot rétegezve sütjük meg a csirkemellet.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.