2021.04.11. 14:12:41 8776 267

Q10 és a szívünk védelme!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad? A Q10- koenzim egy kiváló antioxidáns forrás, amely hatékonyan támogatja a szív- és érrendszerünk egészséges működését. Különösen jó hatással van a szívizomra, és nagy segítséget jelent az vérrögképződés megelőzésében.

Szívünk egészsége - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívünk egészsége

A Q10-koenzimet elsőként Fredrick L. Crane professzor fedezte fel a Wisconsin-Madison Egyetem Enzimológiai Intézetében 1957-ben. Azóta számos tudós és kutató végzett tanulmányokat a Q10-koenzimmel, és figyelték a molekula hatásait a különböző betegségekre. A Q10-et a szervezetünk is képes előállítani, termelődése nagyjából 25 éves korunkig éri el a maximumot, utána pedig ennek értéke folyamatosan csökken. Így nem nehéz megértenünk, hogy a gyerekeknek miért is van akkora energiája, hiszen a Q10 kifejezetten szükséges az energiatermeléshez, a levegővételhez és bizony a bőrünk védelme érdekébe is nagy szerepet játszik. Azonban a Q10 hiánya több betegség kialakulását is okozhatja.

Az egészséges szívműködés

A Q10 a szív- és érrendszerünk „vitaminja”. Igazolt vizsgálati eredmény, hogy a Q10 egyéb más gyógyszerekkel, de sokszor önmagában alkalmazva is segíthet a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és a szívinfarktus megelőzésében, illetve ezen betegségek kezelésében. A rendszeres Q10 fogyasztása a szisztolés vérnyomást akár 17, míg a diasztolés vérnyomást 10 Hgmm-rel csökkentheti. A pangásos szívelégtelenség esetén megfigyelték, hogy amikor a bal kamra pumpáló funkciója romlani kezd, akkor az emberi szervezet Q10 szintje is alacsony. Azonban a Q10 molekula hatására csökken a tüdőben felgyülemlett vizenyő, és javul a szívelégtelenségben szenvedő légzése, illetve a beteg terhelhetősége is erősödik. A tanulmányok azt is bizonyítják, hogyha rendszeresen szedünk Q10 kiegészítőket kevésbé alakulnak ki szívrohamok, vagy szívbetegségek.

Q10 pótlása

A Q10, mint ahogy azt korábban említettük 25 év korunk felett fokozatosan csökkenni kezd. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással jussunk hozzá az elvárt napi mennyiséghez. Köszönhetően a gyógyszeripari fejlődésnek, sokkal könnyebben tudjuk étrend-kiegészítőkkel bejuttatni a Q10-koenzim molekulát a szervezetünkbe. A túladagolás miatt sem kell aggódnunk, hiszen a felesleges mennyiséget a szervezetünk kiüríti. A Q10 napi ajánlott mennyisége: 90-200 mg, de egyéntől változhat. Fontos megemlíteni, hogy mindig csak hivatalos és bevizsgált étrend- kiegészítőket fogyasszunk.

Forrás: wikipedia

vitaminkincsek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha bekopogtat a bosszantó nátha

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Krémes, selymes gyömbéres-répás leves

A sárgarépával már kisgyermekkorban számtalanszor találkozunk, hiszen ki ne ismerné a répa, retek és mogyoró hármasát sűrűn idéző mondókát. Vagy a nagypapa kacsintós történetét, mely arról szól, hogy annak idején úgy tanult meg ilyen remekül fütyülni, mert rengeteg répát elrágicsált. Ám, ha nem is vál(t)unk legendás füttyművészekké, mint amilyenné Hacki Tamás lett, érdemes figyelembe vennünk a sárgarépa számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Az ismeretlen, könnyen emészthető mángold

Az egészséges táplálkozással való ismerkedés során gyakran fedezünk fel olyan zöldségeket, amelyekről még nem hallottunk, viszont tápértékükkel kitűnnek a tömegből. Az egyik ilyen kulináris kincs, amely a táplálkozástudatos egyének és gasztronómiai kalandorok figyelmét egyaránt felkelti, a mangold.